natječaj, festival

Suradnja u projektu Poezijom do zvijezda - poziv Udruge Kurs


prijava: 20.08.2012.
mjesto: Split / Lipanj 2013.
organizator: Udruga Kurs

Udruga Kurs poziva zainteresirane da se prijave za sudjelovanje na festivalu europske poezije - Poezijom do zvijezda, koji će se održati u Splitu, u lipnju mjesecu 2013. godine. Udruge i pojedinci mogu prijaviti prijedlog svog programa/nastupa do 20. kolovoza 2012.

Među brojnim događanjima koja će obilježiti ulazak Hrvatske u EU, važnu ulogu imaju kulturne manifestacije. Splitski projekt „Poezijom do zvijezda“ obuhvaća sve zemlje članice EU na jedinstveni način, prikazujući otvorenost prema šarolikom europskom društvu kao i svoje potencijale za kulturnu integraciju.

Od 1. – 5.06. 2013. g. na otvorenim scenama splitske Rive i drugim gradskim prostorima, okupit će se ponajbolji suvremeni pjesnici – predstavnici 27 zemalja, dosadašnjih članica EU, uz domaćine iz Hrvatske, a pjesnicima će se pridružiti i njihovi hrvatski prevoditelji.

Poseban se značaj daje animiranju lokacija pogodnih za održavanje programa, a koji svojim svakodnevnim poslovanjem, djelatnostima i aktivnostima ne obuhvaćaju kulturne događaje (trgovački centri, ugostiteljski objekti, kina, sportski centri…) i onih drugih u kojima su kulturne aktivnosti zamrle, a mogu se pobuditi (škole, fakulteti, kazališta…).

Festival „Poezijom do zvijezda“ je polazišna točka i prigoda za dodatne programe ostalih kulturnih i umjetničkih izričaja, pa će se u festival uvrstiti: izložbe, performansi, koncerti, kazališne predstave…

Pozivaju se svi zainteresirani - udruge i pojedinci - da se prijave za sudjelovanje na festivalu s prijedlogom svog programa ili nastupa.

1. faza: prijava i opis programa – do 20.08. 2012.
2. faza: izrada projekta i njegovo uvrštavanje u centralni projekt – do 15.09. 2012.
3. faza: priprema financijskih potpora – do 31.12. 2012.
4. faza: zajedničke organizacijske pripreme – od 1.02. – 30.06. 2012.

Prijaviti se mogu udruge i pojedinci s gotovim i financijski razrađenim programima, koje potiču kreativno stvaralaštvo u kategorijama: - glazba i glazbeno-scenske umjetnosti; dramske umjetnosti; suvremeni ples i pokret; književni programi; muzejsko-galerijske djelatnosti; fotografija i likovne umjetnosti; film;

Popis potrebne dokumentacije:

- sažetak programa sa svrhom i ciljevima do dvije kartice teksta;
- troškovnik sa svim potrebnim podatcima;
- ime i kontakt odgovorne osobe, popis i broj sudionika;
- prikaz prethodnog rada organizatora do jedne kartice teksta

Prijave i upite vezane za suradnju slati na e-mail adresu: udruga.kurs@gmail.com

(Udruga KURS)

(D.H.F., 10.08.2012)