Preskočite na glavni sadržaj

Ništa od festivala Terraneo ove godine

Šibenski festival Terraneo nakon tri godine postojanja ovog se ljeta neće održati na prostoru bivše vojarne Bribirskih Knezova, objavio je danas organizator.
vrijeme: 18.03.2014.
mjesto: Orcieres, France
url: http://en.wikipedia.org/wiki/The_Beat_Fleet

Nakon prošlogodišnjeg Terranea, organizacija festivala odlučila je promijeniti festivalski koncept te je mjesecima u suradnji s gradom Šibenikom tražila nove adekvatne festivalske lokacije pogodne za daljni razvoj i novu viziju Terranea, ali ih nije pronašla.

"Unatoč svim do sad uloženim zajedničkim naporima, nova lokacija nije pronađena na vrijeme koje bi nam dozvolilo organizaciju pravog izdanja Terraneo festivala 2014. Ovu godinu možemo opisati kao prelazno razdoblje za Terraneo, u kojem ćemo postaviti novi festivalski koncept i u suradnji s Gradom osigurati temelje za uspješnu budućnost festivala na području Šibenika", stoji u izjavi glasnogovornika festivala Luke Pavića.

Najavio je da će se Terraneo u formi višednevnog festivala nastaviti od 2015., dok za proljeće i ljeto ove godine u Šibeniku pripremaju seriju pojedinačnih glazbenih događanja pod Terraneo imenom.

"Svjesni značenja ovog projekta za cijelu regiju, nećemo dozvoliti da ljeto u Šibeniku prođe bez dobre i pozitivne Terraneo energije, a konkretne informacije o lokacijama i sadržaju ovogodišnjih Terraneo događanja i koncerata objaviti ćemo uskoro", izjavio je Pavić.

Glazbeni festival Terraneo prošlih je godina privukao brojne domaće i strane posjetitelje, a samo prošle godine tijekom tri dana posjetilo ga je 40.000 ljudi.

Časopis Forbes za Terraneo je napisao da je "nezaobilazno festivalsko mjesto", a britanski The Telegraph uvrstio ga je dvije godine zaredom među deset najboljih europskih ljetnih pop i rock festivala.

Terraneo se do sada održavao početkom kolovoza u napuštenoj vojarni Bribirskih knezova nedaleko centra Šibenika koja se za vrijeme trajanja festivala pretvara u mjesto koje zrači posebno prisnom i ugodnom atmosferom.

Od 2011. kada je festival pokrenut na njemu su nastupili brojni izvođači, među njima The National, My Bloody Valentine, Calexico, Janelle Monae, Roots, Prodigy, Wu-Tang Clan, The xx, The Horrors, Mogwai i La Roux. (Hina)