Preskočite na glavni sadržaj

Jazz koncert u Sudiju Bajsić HRT-a

Jazz orkestar HRT-a, pod dirigentskim vodstvom Saše Nestorovića, održat će u srijedu, 19. veljače, koncert u Studiju Zvonimir Bajsić s djelima različitih generacija i afiniteta Ivana Kapeca, Maka Murtića, Mire Kadoića i Zorana Šćekića.
vrijeme: 19.02.2014. 20 h
mjesto: Zagreb, Studio Zvonimir Bajsić - HRT
url: http://glazba.hrt.hr/

Projekt uključen u redovitu jazz sezonu Europske radijske unije predstavlja hrvatske autore publici u Studiju Bajsić, ali i slušateljima širom Europe - putem satelitskog emitiranja u zemljama članicama EBU-a.

Miro Kadoić (1962.) poznat je publici Jazz orkestra HRT-a kao dugogodišnji član i solist orkestra, koji osim kao alt-saksofonist djeluje i kao flautist, klarinetist te skladatelj. Godinama je svirao u Big bandu RTV Slovenija, a usavršavao se u SAD-u.

Zahvaljujući tome, ali i iskustvu što ga je stjecao svirajući s mnogim europskim i američkim jazz glazbenicima, danas je jedan od vodećih jazzista na hrvatskoj sceni, te vođa sastava s kojima izvodi uglavnom vlastita djela.

Skladatelj, aranžer i saksofonist iz Zagreba, Mak Murtić (1988.) posljednje tri godine živi i stvara u Londonu te studira saksofon na London Centre od Contemporary Music. Među njegovim projektima ističe se ansambl/orkestar Mimika koji je 2012. godine učinio veliki korak naprijed sudjelovanjem na London Jazz Festivalu, jednom od najvećih na svijetu.

Zagrebački gitarist, skladatelj i vrstan improvizator Ivan Kapec (1970.) od devedesetih je godina aktivno uključen u jazz i elektroničku scenu. Svirao je u mnogim jazz ansamblima u zemlji i inozemstvu. Sa svojim triom zabilježio je dva albuma (Lancun i Bava), a predvodi i multimedijsku grupu Trianguli Zona s kojom redovito gostuje na festivalima kod nas i u inozemstvu, te band Capisconne Electro Unity. Skladbe mu izvode mnogi ugledni hrvatski glazbenici, među kojima i Jazz orkestar HRT-a.

Jazz gitarist, skladatelj i aranžer, Zoran Šćekić (1972.) školovan u Austriji i Finskoj, nakon djelovanja u inozemstvu, 2002. godine vratio se u Hrvatsku gdje sklada glazbu za plesne predstave, sudjeluje na Muzičkom biennalu Zagreb, aranžira za jazz orkestre, priređuje autorske koncerte i osvaja priznanja. Među njegovim suradnjama sa Jazz orkestrom HRT-a ističe se projekt Spiralne kronike predstavljen u sezoni 2011./2012. (Hina)