Preskočite na glavni sadržaj

2Cellos u novogodišnjem programu kineske televizije

Svjetski poznati hrvatski violončelistički duo 2Cellos nastupit će u četvrtak, 30. siječnja, u povodu kineske Nove Godine na posebnom novogodišnjem gala programu 'CCTV New Year's Gala' središnje kineske televizijske postaje.
vrijeme: 30.01.2014.
mjesto: Kina
url: http://www.2cellos.com

Luka Šulić i Stjepan Hauser u najgledanijem svjetskom televizijskom prijenosu nastupit će u triju s najvećom pijanističkom zvijezdom današnjice, kineskim pijanistom Lang Langom, koji je na ovogodišnjoj dodjeli Grammyja prije tri dana nastupio s američkim sastavom Metallica, a svirao je i na otvorenju Olimpijskih igara u Pekingu 2008.

2Cellos i Lang Lang već su surađivali - slavni pijanist gostovao je na njihovom drugom albumu "IN2ITION" a, ovoga puta, njihova suradnja u proslavi kineske Nove godine rezultat je Langova osobnog poziva, priopćili su 2Cellos.

Novogodišnji program kineske televizije svake godine prati više od 700 milijuna ljudi, a ove se godine očekuje da će gledanost premašiti milijardu gledatelja.

"Oduševljeni smo tom suradnjom i prilikom", izjavili su Šulić i Hauser, napominjući da još nisu ni svjesni koliko će ih ljudi sutra slušati i gledati, te koliko bi im se život nakon toga nastupa mogao promijeniti. "Svaka naša suradnja s Lang Langom uvijek je ludo i nezaboravno iskustvo. Dijelimo istu viziju o glazbi, imamo sličan temperament i potpuno smo se sprijateljili s njim", dodaju u priopćenju. (Hina)