predstavljanje

'Cvjetni trg' Krste Papića u konkurenciji filmskog festivala u Montrealu


vrijeme: 23.08.2012. - 03.09.2012.
mjesto: Kanada; Montreal

Selekcijska komisija Međunarodnog filmskog festivala u Montrealu (Montreal World Film Festival), koji se održava od 23. kolovoza do 3. rujna 2012., uvrstila je dugometražni igrani film 'Cvjetni trg' redatelja Krste Papića u Svjetsku konkurenciju.

'Cvjetni trg' ima sve kvalitete koje cijenimo u filmu – snažan scenarij s britkim humorom, važnu temu i izvanredne glumce, stoji u objašnjenju direktorice festivala Danièle Cauchard.

Prije međunarodne premijere u Kanadi, Cvjetni trg će svoju hrvatsku premijeru doživjeti u srpnju u sklopu Nacionalnog programa 59. festivala igranog filma u Puli.

'Cvjetni trg' kriminalistička je drama snimljena prema scenariju Mate Matišića, a u njoj se junak, glumac Filip Kapec i njegova obitelj nađu na udaru mafije i kriminalnog podzemlja nakon što Filip pomogne policiji u istrazi protiv opakog mafijaša.

Film je nastao u produkciji Ozana Filma, u koprodukciji s HRT-om, a u njemu glume Dražen Kuhn, Dragan Despot, Mladen Vulić, Anja Šovagović, Ivica Zadro, Goran Grgić i Marija Škaričić. Direktor fotografije je Branko Cahun, za montažu je zadužen Robert Lisjak, a glazbu je skladao Mate Matišić. Film je nastao u produkciji Ozana filma u koprodukciji s HRT-om.

Osnovan 1977. godine, Međunarodni filmski festival u Montrealu jedan je od najdugovječnijih filmskih festivala u Kanadi. Bogati program festivala sastoji se od Svjetske konkurencije u kojoj se svake godine natječe tridesetak filmova, zatim Svjetske konkurencije debitantskih filmova, sekcije Fokus na svjetsku kinematografiju, Svjetskih dokumentaraca, programa Retrospektiva, Studentskog natjecanja i sekcije Kino pod zvijezdama.

Izvor: HAVC

(R.P.B., 02.07.2012)