radionica, kolonija

Radionica fizičkog teatra Željka Jančića Zeca u Splitu


vrijeme: 25.06.2012. - 28.06.2012.15 - 18 h
mjesto: Split; KIK, Plava dvorana Doma mladih Split, Savska bb

Radionica fizičkog kazališta, pod vodstvom Željka Jančića Zeca, održat će se u prostorijama KIK-a, Plava dvorana Doma mladih Split, u razdoblju od 25. do 28. lipnja, od 15 do 18 sati. Prijave su u tijeku!

O radionici:

Kazališni pedagog, koreograf i redatelj vodit će radionicu fizičkog teatra Physical material development (Razvoj fizičkog materijala) namijenjenu izvođačima različitih kreativnih žanrova. Radionica naglasak stavlja na praktičnim istraživanjima psihofizičkog instrumentarija izvođača kroz modernu praksu (contemporary dance, physical theatre), a uključuje intenzivne fizičke, praktične vježbe, uz predavanja i diskusije. Akontacija za radionicu je 100 kuna do 20. lipnja. Info: 099/6756-869.

Radionica obuhvaća osnovne elemente pokreta, načela fizičkog izraza tijela (rotacija, izolacija, inklinacija), te principe mime corporel Etiennea Decrouxa. Jedan od najvažnijih ciljeva radionice je rad na osobnom razvitku fizičkog materijala i teatralnom izričaju izvođača.

Željko Jančić Zec diplomirao je fizičko kazalište na Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten de Theaterschool u Nizozemskoj.

Također djeluje kao multimedijalni umjetnik, nastupio je i izlagao na mnogobrojnim predstavama i projektima u Europi i Americi. Producirao je nekoliko kratkih filmova koji su uspješno prikazani na međunarodnim filmskim festivalima. Od 1996. predaje pokret, ples i mimu u različitim kazališnim kućama, na festivalima, te u raznim institucijama.


(R.P.B., 15.06.2012)