Preskočite na glavni sadržaj

Izvedba glazbene predstave 'Crveni ruž' u Zadru

U četvrtak, 12. prosinca, u Svečanoj dvorani Sveučilišta, s početkom u 20 sati, Zadrani će imati priliku prisustvovati glazbenoj predstavi 'Crveni ruž'.
vrijeme: 12.12.2013. 20 h
mjesto: Zagreb, Croatia
url: http://www.inmusicfestival.com/

Zadarski bariton i glumac sa stalnom adresom u Zagrebu, Božidar Peričić, uz sopranisticu Mariju Lešaju te ansambl Glazbene staze u kostimiranom glazbenom performansu obogaćenom scenom, oživjet će razdoblje salona, kabareta, ulica i radio postaja između dva svjetska rata.

Kostimi, scena posložena u stilu neurednih tridesetih i četrdesetih, s dugačkim crnim ženskim rukavicama prebačenima preko stolca, vinskim čašama na glasoviru, malim kutkom za odjeću, ponekim putnim kovčegom na podu te mjestom za odmaranje uz poneku kapljicu čine kulisu pred kojom će se izvoditi najdopadljiviji glazbeni brojevi tog razdoblja. Tako će se na programu naći djela Ástora Piazzolle, Georga Gershwina, Rudolfa Matza, Johna Kandera, Henryja Mancinija, Philippea Gauberta i drugih. Homogenost glazbe, scene i kostima stvorit će jedinstvenu atmosferu, oživjeti dinamičnost, dramatičnost i mističnost uistinu jedinstvenog duha vremena.

Glazbenici redom potekli s Muzičke akademije u Zagrebu u želji za popularizacijom klasične glazbe osmislili su ovaj, ali i još nekoliko drugih projekata kao što su Music Trek meets Star Trek ili Tierra del fuego. Svi projekti temelje se na ujedinjenu glazbenih, likovnih i scenskih elemenata objedinjenih u zanimljivu priču kroz koju publika može na sasvim jedinstven način doživjeti izuzetno umjetničko iskustvo.

Ovaj koncert dio je pretplate Koncertne sezone HNK Zadar. Preuzimanje karata za pretplatnike te prodaja karata na blagajni HNK Zadar (11 – 13 i 18 do 20 h) i na mjestu održavanja koncerta sat vremena prije početka.