Preskočite na glavni sadržaj

Dokukino od sada u Griču

U petak, 22. studenog, u 20 sati, filmom 'Fuck for Forest' Dokukino će otvoriti svoju novu sezonu – i to na novoj adresi. Ljubitelji dokumentarnog filma od sada će redovni repertoar Dokukina moći pratiti u Art-kinu Grič u Jurišićevoj ulici svakog četvrtka i petka, od 19 i 21 sat.
vrijeme: 22.11.2013.
mjesto: Zagreb; Art kino Grič, Jurišićeva 6
url: http://www.dokukino.net/

'Fuck for Forest' poljskog redatelja Michaela Marczaka govori o istoimenoj kontroverznoj eko-aktivističkoj skupini koja prodajom pornofilmova nastalih u vlastitoj produkciji pokušava osigurati sredstva za borbu za očuvanje amazonske prašume i preživljavanje autohtonih zajednica na tom području. Film je osvojio nagradu za najbolji dokumentarac Međunarodnog filmskog festivala u Varšavi 2012., a prikazan je, između ostalog, i u konkurenciji Međunarodnog filmskog festivala u Rotterdamu i SXSW-a u Austinu u Teksasu.

Redatelj će biti gost Dokukina u subotu u 16 sati kada će za sve zainteresirane održati case study o svojem dosadašnjem radu na filmu, a ulaz je besplatan. Nakon toga u 19 sati slijedi projekcija njegovog debitantskog ostvarenja 'Na rubu Rusije', nagrađenog Zlatnim kolicima na Zagreb Film Festivalu 2011. godine, a u 21 sat je još jedna projekcija filma 'Fuck for Forest'.

Od idućeg tjedna Dokukino nastavlja s programom u Griču o čemu će više informacija biti objavljeno uskoro na službenim stranicama.

Izvor: HAVC