predstavljanje, novo izdanje

X. The Split Mind - predstavljanje časopisa


vrijeme: 24.05.2012. u 21 sat
mjesto: Split, Klub Quasimodo, Gundulićeva 26

Književni program Bookvica i uredništvo splitskog studentskog časopisa za književnost i kulturu 'The Split Mind' priređuju predstavljanje X. - slavljeničkog broja, koje će se održati u četvrtak, 24. svibnja, u 21 sat, u splitskom klubu Quasimodo. Gosti na predstavljanju biti će prof. dr. sc. Brian Daniel Willems (profesor na Filozofskom fakultetu u Splitu) i nagrađivani mladi splitski pjesnik Marijo Glavaš, obojica dugogodišnji suradnici časopisa.  

Ovaj je broj priredilo studentsko uredništvo u sastavu: Ružica Knezović (glavna urednica), Luka Krstulović, Mladena Mimica, Marina Meić, Melita Anušić, Ivan Bošković Jimi i Antun Domazet.
 
Deseti je broj podijeljen na rubrike: Poezija; Proza; Eseji, osvrti, kritike; Prijevodi; Iz naftalina. Ističemo da su u ovom broju objavljene tri pjesme s natječaja za najbolju neobjavljenu pjesmu Gradske knjižnice u Solinu te izvadak iz doktorskog rada talijanskog autora Mattea Esposita o Miljenku Smoji. Na 240 stranica našlo se mjesta i za mnoge druge vrijedne pjesničke i prozne uratke, kao i za likovna djela. Pozornost čitateljstva treba usmjeriti i na novi, zanimljiv izgled časopisa.
 

(D.H.F., 23.05.2012)