Preskočite na glavni sadržaj

'Ronilac bisera' u Dječjem kazalištu Dubrava

Nakon uspješne premijere predstave 'Zagreb gori', Dječje kazalište Dubrava nastavlja sezonu s još jednom novom predstavom na repertoaru. U suradnji s Lutkarskom organizacijom koju fakat trebamo (LOFT) 25. listopada, u 19,30 sati, u Cerskoj 1 održat će se svečana izvedba i službena zagrebačka premijera lutkarske predstave 'Ronilac bisera'.
vrijeme: 25.10.2013. 19,30 h
mjesto: Zagreb, Croatia
url: http://www.msu.hr/

'Ronilac bisera' je projekt hrvatske lutkarice Morane Dolenc i glumice Sanje Milardović. Sanja je diplomirala na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, smjer gluma i lutkarstvo, a Morana u Charleville-Mezieres-u lutkarstvo i teatrologiju na Sorbonne Nouvelle, Paris3 u Parizu u Francuskoj. Glazbu potpisuje Nenad Brkić, scenografiju su napravile vrijedne ruke Drage Dolenca, a predstava je igrana na Brodu kulture 2012. godine u 14 luka diljem Hrvatske.

Predstava je inspirirana istoimenom slikovnicom Ludwiga Bauera, poznatog hrvatskog pisca. Priča je to o Žicu, posljednjem roniocu bisera na našem moru. Žic nam priča priču o baki Luciji, djedu Šimunu, njihovoj prekrasnoj nećakinji Brnistri i životu na malom otoku. Svake godine, početkom jeseni otok posjećuje Apriori Apropos, grčki trgovac. Otočani bi Aprioria uvijek lijepo ugostili, ali nikada ništa nisu kupovali, jer sve što im je trebalo uzgajali su na otoku. Ali Apriori nije dolazio na otok prodavati svoju robu. On je dolazio zbog lijepe Brnistre…

O organizaciji:
Lutkarska organizacija koju fakat trebamo - LOFT nastala je iz potrebe i želje za ciljanim radom na promociji lutkarske umjetnosti. Ideja o osnivanju LOFT-a je proizašla iz  kroničnog nedostatka lutkarstva na hrvatskoj kazališnoj sceni, čiji je razlog opća nezainteresiranost, omalovažavanje i nepoznavanja lutkarstva kao medija. Edukacijom, osvješćivanjem i prisutnošću na kazališnoj sceni, možemo zadržati djecu u lutkarskom kazalištu, ali i privući odraslu publiku da otkrije sve čari ove umjetnosti. LOFT svojim projektima želi pokazati kako je lutkarska umjetnost pravo mjesto za spoj i susret raznih drugih umjetnosti poput likovne, glazbene, plesne itd.