Preskočite na glavni sadržaj

Koncert 'Verdiju u čast' u osječkom HNK-u

Koncertom 'Verdiju u čast' Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku 11. listopada će obilježiti 200. obljetnicu rođenja talijanskog opernog majstora Giuseppea Verdija, istaknuto je na konferenciji za novinare u HNK-u u Osijeku.
vrijeme: 11.10.2013. 20 h
mjesto: Osijek; HNK, Županijska 9
url: http://www.hnk-osijek.hr/

Ravnatelj Opere osječkog HNK Filipa Pavišić rekao je da će koncert biti svojevrsna "kolažna esencija najljepših uvertira, arija i zborskih brojeva najpoznatijih opera".

Dodao je kako je prednost s jedne strane imati tako velik izbor prekrasnih djela, ali i teško se odlučiti što odabrati. Verdi je imao tu sreću da je za razliku od mnogih poznatih skladatelja ili drugih umjetnika, bio poznat i cijenjen još za života. Koncert "Verdiju u čast" veliki je koncert solista, zbora i orkestra Opere Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, uz sudjelovanje i gostiju, rekao je Pavišić.

Koncertom će ravnati Mladen Tutavac, a na programu su dijelovi opera Krabuljni ples, Trubadur, Macbeth, Nabucco, Traviata i drugih. Kao solisti nastupit će Vesna Baljak, Jasna Komendanović, Sanja Toth, Ladislav Vrgoč, Vlaho Ljutić i drugi. (Hina)