nagrada

Dva filma Irene Škorić nagrađena na festivalu WorldFest u Houstonu


vrijeme: 26.04.2012.
mjesto: SAD; Houston

Dugometražni igrani film '7 seX 7' redateljice i scenaristice Irene Škorić u Houstonu (SAD) je doživio međunarodnu premijeru te osvojio srebrnu nagradu za debitantski igrani film na WorldFestu - međunarodnom filmskom festivalu koji se održavao od 13. do 22. travnja. Također, dokumentarni film iste autorice 'Berislav Š. Proces' na festivalu je osvojio 1. platinastu nagradu za najbolji scenarij.

Ovo je 45. izdanje festivala koji slovi kao jedan od najstarijih festivala nezavisnog filma na svijetu. Tijekom godina na Worldfestu mnogi danas poznati redatelji su dobili svoje prve nagrade za debitantske filmove, kao npr. Steven Spielberg, George Lucas, David Lynch, Ang Lee, Ridley Scott, Braća Coen, Brian De Palma i dr.

O filmu '7 seX 7'

U erotskoj drami '7 seX 7' glume Jelena Perčin, Robert Kurbaša, Jelena Jokić, Kristijan Ugrina, Asim Ugljen i brojni drugi, a ovaj moderan filmski 'Decameron' čini sedam erotskih novela (pet muško-ženskih parova, i po jedan žensko-ženski i muško-muški), snimljenih zahtjevnom tehnikom jednog kadra. Film je nastao u produkciji Artizane film iz Zagreba.

'Berislav Š. Proces'

Nit vodilja 73-minutne priče o osebujnoj umjetničkoj osobnosti i profesionalnom putu glazbenog maestra Berislava Šipuša, jednog od rijetkih Hrvata koji je držao dirigentsku palicu u čuvenoj milanskoj Scali i jednog od najizvođenijih hrvatskih autora uopće, su jedinstveni trenuci koje doživljava tijekom skladanja novog djela, baleta 'Proces', koji je nastao prema motivima Franza Kafke, a praizvedbu je imao na 25. muzičkom biennalu u zagrebačkom HNK-u, kao i odškrinuta vrata njegovog privatnog života gdje taj neoromantik za glazbu veli da je istina i igra.

Također, Berislav Šipuš je i skladatelj filma '7 seX 7'. Film je nastao u produkciji HRT-a.

(R.P.B., 26.04.2012)