predstavljanje

DADAnti u Bookvici


vrijeme: 26.04.2012. u 21 sat
mjesto: Split, Klub Quasimodo, Gundulićeva 26/II

U novom terminu četvrtkom, književni program Bookvica u splitskom klubu Quasimodo, 26. travnja, u 21 sat, predstavit će splitsku udrugu DADAnti, koja se bavi promicanjem eksperimentalnog pjesništva i ostalih vrsta eksperimentalne umjetnosti, posebice performansa, kolaža, eksperimentalnih filmova, stripa i drugih vrsta likovnog izričaja. 

Naglasak stavljaju na afirmiranje mladih autora, autora koji nemaju gdje pokazati svoj rad, ali dovode i afirmirane autore, gostuju u drugim sredinama i vrše razmjenu s istim ili sličnim udrugama na području Hrvatske i šire.
 
Udruga se odnedavno bavi i izdavačkom djelatnošću, tako da je dosada objavila Zbornik radova članova Udruge te pjesničku zbirku Andrije Crnkovića 'Prokockani juriš pregažene sirotinje'.
 
Udrugu DADAnti  predstavit će Franko Bušić (predsjednik) i Željko Barišić (dopredsjednik i urednik). Oni će s voditeljicom Bookvice, Patricijom Vodopijom, popričati o konceptu rada, ciljevima, rezultatima ostvarenim u više od godinu dana djelovanja i planovima za budućnost.

U drugom dijelu programa svojim će se radovima predstaviti i ostali redovni članovi te neki od gostiju DADAnti večeri, koje se održavaju ponedjeljkom u prostoru galerije Praktika u splitskom klubu Kocka, najavljuju iz Bookvice.
 

(D.H.F., 25.04.2012)