Preskočite na glavni sadržaj

Prostor je taktika / Biti doma

U srijedu, 25. rujna, u 20 sati, u Galerija 90-60-90 u Zagrebu, otvara se izložba kojom se predstavlja prostorno zvučna instalacija 'Prostor je taktika / Biti doma'. Rad se može razgledati do 27. rujna.
vrijeme: 25.09.2013. 20,00
mjesto: Zagreb; Galerija 90-60-90, Pogon Jedinstvo, Trnjanski nasip bb
url: http://www.upogoni.org
Izložba 'Prostor je taktika/Biti doma' polazi od koncepta doma kao praznog mjesta koje se ispunjava apstraktnim bilješkama repetitivnih iskustava boravka u vlastitom domu. Prostor predvidljivog i očekivanog daje poticaj za razvijanje dramaturgije koja očuđava svakodnevicu ostavljajući prostor za individualne interpretacije izloženih fragmenata.

Projekt 'Prostor je taktika/Biti doma' nadovezuje se na tri ranije održane izložbe; Prostor je taktika I. u Galeriji Jogurt, Prostor je taktika II. u Galeriji SC u 2011. godini, te Prostor je taktika III. održane u okviru Velesajma kulture 2012. godine.


Sudjeluju: Marta Banic, Vida Guzmic, Barbara Majnaric, Darko Masnec, Stjepan Milas, Martin Mrzljak, Bojan Mucko, Luka Smetisko i Lea Vene.

Izložba 'Postor je taktika/ Biti doma' dio je programa 'Biti doma' Galerije 90-60-90 koji kroz niz pojedinačnih i zajedničkih izložbi i akcija nastoji obuhvatiti pojam/ideju doma s aspekta pripadanja/nepripadanja nekom prostoru ili zajednici te s aspekta stanovanja, u emotivnom i u egzistencijalnom smislu.