natječaj, izložba

Foley gallery – poziv umjetnicima


prijava: 06.05.2012.
mjesto: New York, SAD; Foley gallery
organizator: Foley gallery

Foley gallery is New Yorka organizira ljetni izložbeni projekt, te poziva umjetnike koji rade u mediju fotografije ili radova na papiru, da se do 6. svibnja prijave za sudjelovanje.

Ove godine odabiru se samo dva umjetnika, po jedan u svakoj kategoriji. Ljetni izložbeni projekt daje jedinstvenu priliku umjetnicima da rade izravno s Foley gallery. Izložba će predstavljati jednog umjetnika koji radi u mediju fotografije, te jednog koji radi u mediju papira.

Ova inicijativa daje mogućnost mladim i slabije zastupljenim umjetnicima da predstave svoj rad te da budu prepoznati u profesionalnom galerijskom okruženju.

Nakon što umjetnik bude odabran, radi samostalno uz vodstvo vlasnika galerije Michaela Foleyja, kako bi kreirali dobro kuriranu izložbu dvojice umjetnika.

Ljetni izložbeni projekt organizira se 3. godinu za redom. Pozivaju se umjetnici svih disciplina, iz svih dijelova svijeta, da se prijave za sudjelovanje. Prijave se primaju isključivo online.

Kotizacija za sudjelovanje iznosi 30 $ za prijave do 22. travnja, te 40 $ za prijave do 6. svibnja. Potrebno je poslati 3 slike, maksimalnih dimenzija 1000 piksela po širini i 700 piksela po visini, rezolucije 72 dpi. Predlaže se da umjetnik prijave one 3 slike koje pokazuju određenu razinu konzistentnosti te su bliske tipu rada za kojeg umjetnik pokazuje najviše interesa. U ovoj fazi, radovi se ne odabiru na bazi teme ili stila. Nije važno da li se kandidat smatra novinarom, umjetnikom kolaža ili bilo kako drukčije.

Također, potrebno je priložiti izjavu o vlastitom radu, maksimalno 100 riječi. Dobar početak bio bi krenuti od naslova rada. Članovi žirija odabiru radove, bez saznanja o njihovom autorstvu.

Rezultati će biti objavljeni 11. svibnja.

Više

(I.P., 02.04.2012)