Preskočite na glavni sadržaj

Radionica Croatia Goes Cross-Media - prijave

U suradnji s Media deskom Hrvatske i uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra i tvrtke Canon Hrvatska radionica Croatia Goes Cross-Media će se održavati u okviru 4. Avantura Film Festivala u Zadru, od 26. – 29. kolovoza 2013. godine.
vrijeme: 26.08.2013.
prijava: 23.08.2013
mjesto: Zadar
url: http://www.filmforumzadar.com/
Rok za prijavu: do 23. kolovoza 2013.
Vrijeme i mjesto održavanja: od 26. do 29. kolovoza u Zadru
Dodatne informacije: http://www.filmforumzadar.com/wp/2545/croatia-goes-crossmedia/

O radionici

Croatia goes cross-media intenzivna je trodnevna radionica u organizaciji nezavisne produkcijske tvrtke Aning FILM. Namijenjena je europskim audiovizualnim profesionalcima, producentima i autorima s ciljem edukacije sudionika o novim medijima i načinima stvaranja jedinstvene višeplatformske priče. U isto vrijeme nastojat će se podići svijest o raspoloživim alatima za razvoj, financiranje, produkciju i distribuciju cross-medijskih priča koje svoju multidisciplinarnu prirodu nameću kao novi trend na svjetskom audiovizualnom tržištu.

Okupljajući neke od vodećih europskih stručnjaka cross-medije, radionica predstavlja spoj grupnoga rada, primjera dobre prakse (case study), sastanaka sa stručnjacima te razvoja postojećih projekata sudionika uz mentorski nadzor i suradnju.
Mentori i predavači su Nuno Bernardo, Jean Pierre Magro te Irena Krčelić, odreda nagrađivani autori i stručnjaci za područje cross-medije.

Nuno Bernando transmedijski je pisac, nominiran za popularnu televizijsku nagradu Emmy, producent i autor prve međunarodne cross-medijske internetske serije Sofia's Diary. Čest je gost i predavač na međunarodnim događanjima audiovizualne industrije od Toronta do Cannesa, Venecije i Londona.

Jean Pierre Magro nagrađivan je pisac i producent koji je svoju karijeru započeo radom na dokumentarnim i igranim filmovima što su emitirani na svim većim europskim i američkim televizijskim mrežama. Doktorirao je temom vezanom uz nove medije na sveučilištu Exter, a uz Deana O'Toola vodi produkcijsku kuću Immortal Transmedia.

Irena Krčelić je scenaristica s desetogodišnjim iskustvom rada u televizijskom i filmskom okružju te interesom za multimedijske priče. Kao autorica krajem 2011. počinje razvijati projekt Moj dida je vanzemaljac u suradnji sa Studiom dim te uz potporu HAVC-a za razvoj scenarija, a potom i za razvoj projekta. Početkom 2012. godine s Vanzemaljcem pohađa program Transmedia Next u Londonu te zatim radionice Power to the Pixel i Prime4Kids and Family u Berlinu, razvijajući projekt putem nekoliko platforma.

Kotizacija

Iznosi 450 €. Uključeni su troškovi školarine, smještaja na bazi triju noćenja, prehrane, radnih materijala te akreditacije za Film Forum Zadar.
Pozivaju se profesionalci iz Hrvatske da pošalju svoj životopis i ispunjenu prijavnicu na cgcm@aning.hr, dok zainteresirani za sudjelovanje iz drugih zemalja trebaju dodati motivacijsko pismo. Službeni je jezik programa engleski.
Više informacija: martina.petrovic@mediadesk.hr.

(Izvor: Mediadesk)