Preskočite na glavni sadržaj

Liz Collins: Knitting Nation Phase 11

Liz Collins: Knitting Nation Phase 11
Njujorška umjetnica i dizajnerica Liz Collins, u utorak, 2. srpnja, u Pogonu dvorane Jedinstvo, predstavlja se zagrebačkoj publici svojom instalacijom 'Knitting Nation Phase 11'.
vrijeme: 02.07.2013. 19,00
mjesto: Zagreb; Pogon dvorana Jedinstvo, Trnjanski nasip bb
url: http://lizcollins.com/projects/knitting-nation
Ova umjetnica i dizajnerica poznata je po korištenju tkalačkog stana za svoje performanse i instalacije. Povijest pletenja usko je povezana s onom roda i rada koju kombinira s arhitekturom ljudskog tijela ili uplitanjem vlastitih iskustava u vizualne uzorke.


'Knitting nation' njen je multimedijalni projekt, odnosno site-specific instalacija i performans kojim progovara o tekstilnoj i modnoj industriji s naglaskom na kolektivni rad kao pokretačku snagu manufakture i proizvodnje materijala. 'Knitting Nation' je i komentar načina na koji funkcionira interakcija ljudi i strojeva, globalna manufaktura, rad i trgovina te modna i brend ikonografija.

Vezujući svoj rad i pojmom nacije, Liz Collins dodaje i doslovnu političku dimenziju ovom projektu. Do sada je 'Knitting nation' prikazan u centrima poput Instituta za suvremenu umjetnost u Bostonu, muzeju Tang i njujorškoj MoMA-i. U Zagrebu će biti proveden u suradnji s raznim domaćim LGBT umjetničkim inicijativama, te uz nastup Le Zbora.