predstavljanje, novo izdanje

Predstavljanje zbornika i časopisa povodom Zagorkinog rođendana


vrijeme: 02.03.2012. u 12 sati / 16 sati
mjesto: Zagreb, Memorijalni stan Marije Jurić Zagorke, Dolac 8 (prvi kat)

U petak, 2. ožujka, u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke na Dolcu, održat će se predstavljanje zbornika radova s Dana Marije Jurić Zagorke 2009. i 2010. godine, te prezentacija prvog broja časopisa Zagorka. 

Povodom Zagorkinog rođendana, Centar za ženske studije 2. ožujka priređuje predstavljanje zbornika radova s Dana Marije Jurić Zagorke 2009. i 2010. godine - Kako je bilo… o Zagorki i ženskoj povijesti, urednice Sandre Prlenda, i Malleus maleficarum. Zagorka, feminizam, antifeminizam, urednice Maše Grdešić. Predstavljanje će se održati u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke, Dolac 8 (prvi kat), s početkom u 12 sati, a o knjigama će govoriti Rada Borić, Anita Dremel te urednice Maša Grdešić i Sandra Prlenda.

Dolazak na predstavljanje bit će ujedno i prilika da pogledate i izložbu prvih tabli biografskog stripa o Zagorki, autorice Lee Kralj Jager.
***
Istoga dana, na istome mjestu, s početkom u 16 sati, Društvo Marije Jurić Zagorke, organizira predstavljanje prvog broja časopisa "Zagorka" i najavljuje ovogodišnje programe Društva Marije Jurić Zagorke i Kluba Zagorke. 

Vezane vijesti:
Festival Kratka priča je ženskog roda
Milenijska fotografija posvećena Zagorki

(D.H.F., 01.03.2012)