predstavljanje, koncert

Glazba i promocije na 8. Culture Shock Festivalu


vrijeme: 02.03.2012. - 03.03.2012.
mjesto: Križevci, Klub kulture, Mažuranićev trg 1

8. Culture Shock Festival za petak, 2. ožujka, najavljuje koncert sastava 'Hot Club Zagreb' u Klubu kulture u Križevcima. U subotu, 3. ožujka, održat će se treće zimsko izdanje Skaville Festivala, s promocijama triju albuma.

'Hot Club Zagreb'

 
Vrhunski hrvatski instrumentalisti - Marjan Krajna (harmonika), Mate Matišić (gitara) i Jurica Štelma (kontrabas), u svojevrsnom glazbenom laboratoriju, po uzoru na Hot Club de France, istražuju mogućnosti svojih instrumenata kao i jedinstvenih orkestracija i interpretacija autentičnih glazbenih tema, otkrivajući specifičnosti narodnih glazbenih modusa pogodnih za improvizaciju. Izričaj temelje na poznatoj svjetskoj swing glazbi bogatog i raznolikog sadržaja.

Koncert počinje u 21,30 sati, a vrlo ograničen broj ulaznica po cijeni 20 kuna može se nabaviti u Art Rock Caffeu i Klubu kulture u Križevcima.

'Skaville Winter Edition'

Talijanski ska/punk/core bend Redska predstavlja album 'La Rivolta', inspiriran današnjicom i tekstovima prožetim socijalnim i političkim borbama sa strogim stavovima protiv fašizma, rasizma, seksizma i kapitalizma koji, osim što isušuje talijansko društvo, razara i cijelu Europu. Zagrebački punk rock/oi bend Šank promovira 'Priče noćnih tramvaja', a Slavonci S-Kapada donose 'Balkan-C'.

Za kraj ostaje selektor DžonSkaVolta sa ska, reggae i rocksteady set-listom. Koncert počinje u 19,30 sati, a ograničen broj ulaznica po cijeni 40 kuna može se nabaviti u Art Rock Caffeu i Klubu kulture u Križevcima.

(R.P.B., 29.02.2012)