Preskočite na glavni sadržaj

Nacionalno kazalište iz Budimpešte gostuje u Rijeci

U riječkom HNK Ivana pl. Zajca održat će se iznimno europsko gostovanje koje na riječku pozornicu dovodi Nacionalno kazalište iz Budimpešte. U utorak, 4. lipnja, u 20 sati te u srijedu, 5. lipnja, u 19 sati, s publikom također smještenom na pozornici, bit će izvedeno najpoznatije Molièreovo djelo 'Tartuffe' u režiji Róberta Alföldija.
vrijeme: 04.06.2013.
mjesto: Rijeka, HNK Ivana pl. Zajca, Uljarska 1
url: http://www.hnk-zajc.hr

Ugledni redatelj Róbert Alföldi riječkoj je publici dobro poznat jer je krajem prošle godine u HNK Ivana pl. Zajca režirao dramsku uspješnicu „Figarov pir“. Iako je riječ o poznatom djelu poznate priče, Alföldi ipak uspijeva iznenaditi publiku originalnim raspletom.

'Kerempuh u Zajcu'

U petak, 7. i u subotu, 8. lipnja slijedi "Kerempuh u Zajcu", a u okviru ovog dvodnevnog gostovanja članovi Satiričkog kazališta Kerempuh iz Zagreba izvest će dva naslova: prvu večer „Gospođu ministarku“ Branislava Nušića u režiji Olivera Frljića, a u kojoj glume Elizabeta Kukić, Linda Begonja, Maja Posavec, Borko Perić, Edo Vujić, Ana Maras, Hrvoje Kečkeš, Dean Krivačić, Mario Mirković, Ivan Đuričić, Kostandinka Velkovska, Mia Begović, Velimir Čokljat, Nina Erak-Svrtan i Luka Petrušić. A drugu večer na redu je „Ne igraj na Engleze“ Vladimira Đurđevića u režiji Vinka Brešana kada uloge u komadu tumače Hrvoje Kečkeš, Borko Perić i Tarik Filipović.