Preskočite na glavni sadržaj

MMC Luka – natječaj za izlaganje u 2014.

Udruga MMC Luka raspisuje natječaj za izlaganje u 2014. godini, a odnosi se na zaprimanje zamolbi koje mogu dostaviti umjetnici, grupe umjetnika ili likovni kritičari / kustosi s prijedlogom autorskih koncepcija. Prijava istječe 20. lipnja 2013.
prijava: 20.06.2013
mjesto: Pula; Udruga MMC Luka, Istarska 30
url: http://www.mmcluka.hr
Pravo prijave imaju izvedbeni umjetnici, arhitekti, glazbenici, likovni umjetnici, grupe umjetnika ili autorske koncepcije koje udovoljavaju uvjetima o izlaganju. Preferiraju se projekti i autori koji u svom radu, bez obzira na medij, donose određene novitete i kvalitete u galerijske prostore MMC-a Luka. Članovima HDLU Istre preporučuje se da se jave na interni natječaj HDLU-a Istre, obzirom se radi o istom izlagačkom prostoru.

Zahtjev treba sadržavati:
- detaljan opis projekta;
- životopis umjetnika;
- opis prostornih potreba;
- opis tehničkih potreba (video projektori, ozvučenje, postamenti i sl.);
- CD sa vizualnim materijalom o izložbi ili projektu (fotografije, crteži, skice, nacrti i sl.);
- podatak koliko autora izlaže radove (ukoliko se radi o zajedničkom projektu);
- navesti rokove mogućeg održavanja izložbe.

Prijave bez tražene dokumentacije neće biti selektirane. Zahtjevi se odnose na galerijske prostore MMC-a Luka, odnosno Galeriju Luka i Galeriju Anex. Obje su galerije od strane HZSU-a i ULUPUH-a priznate kao relevantni izlagački prostori.

Pristigle zahtjeve razmatra i selektira Umjetnički savjet za programske djelatnosti Udruge MMC Luka, u sastavu: Dorina Vlakančić, Tomislav Brajnović, Leonid Zuban, Nataša Petrić- Tasha, Mirjana Grahovac- Vojinović, Mladen Lučić i Matija Ferlin.

U zahtjevu je poželjno navesti prostor koji se preferira za održavanje izložbe ili projekta (Galerija Luka, Galerija Anex ili oba prostora), uz napomenu da Umjetnički savjet zadržava pravo donošenja konačne odluke. Tlocrti prostora se dostavljaju mailom na upit.

Za realizaciju programa Udruga MMC Luka osigurava novčana sredstva u iznosu koji se određuje svake kalendarske godine posebno, ovisno o izdvojenim sredstvima iz državnog proračuna za tu namjenu. Kandidati će biti obaviješteni o rezultatima natječaja pismenim putem u roku od 15 dana od donošenja odluke.

Prijave slati na:
Udruga MMC Luka (Natječaj za 2014.)
Istarska 30
52100 Pula
tel. 052/ 224-316
fax: 052/ 224 324
mmcluka@mmcluka.hr