predavanje, tribina

Radijski salon u Galeriji SC


vrijeme: 09.02.2012. 20 h
mjesto: Zagreb; Galerija SC, Savska 25

Radijski salon je događanje na kojem se predstavljaju radijski autori i forme, od emisija, radijskih dokumentaraca do ars akustika, a koji za cilj ima njegovanje i poticanje diskusije o radijskoj kulturi. Novi salon pod nazivom 'Misao i filozofija na radiju' održat će se 9. veljače u potkrovlju Galerije SC, s početkom u 20 sati. Ulaz je slobodan! Radijski salon vodi i moderira Ivana Biočina.

Gost će biti Leonardo Kovačević, urednik filozofskog programa na Trećem programu Hrvatskog radija.

Leonardo Kovačević (1975.) nakon studija filozofije i teologije, na Trećem program Hrvatskog radija radi najprije kao vanjski suradnik, a potom i kao  stalni urednik za filozofiju. Autor je mnoštva tekstova iz područja suvremene političke i estetske teorije po domaćim i stranim časopisima te prevoditelj  šest knjiga s francuskog jezika filozofske tematike.

U sklopu Trećeg programa uređuje četiri emisije: Gubitak središta, Mikrokozme, Forum i Oglede i rasprave. Emisija 'Gubitak središta' zamišljena je da tematski pokriva granično područje između filozofije, duhovnosti i različitih rubnih i marginalnih dijelova humanistike. Emisija 'Mikrokozmi' koja je s emitiranjem krenula prije tri godine posvećena je istraživanju različitih toponima: ona je otvoreno mjesto za svjedočanstva, u obliku putopisa, razgovora ili književnog teksta, posvećena otkrivanju različitih mjesta diljem planete, počevši od  intimističkih razmatranja o nekom zabačenom gradskom trgu do putničkih zapisa o nekoj nepoznatoj kineskoj pokrajini. 'Forum' i 'Ogledi i rasprave' emisije su koje zajednički uređuje cijela redakcija i čiji prostor je namijenjen aktualnostima iz svijeta znanosti, humanistike i umjetnosti.

(R.P.B., 01.02.2012)