Preskočite na glavni sadržaj

'Marš živih' - podsjetnik na nužnost očuvanja kolektivnog sjećanja na Holokaust!

Posljednje ovosezonsko izdanje programa JFF EDU-DOX, u organizaciji Festivala židovskog filma, donosi američko-brazilski dokumentarni film 'Marš živih' redateljice Jessice Sanders koji će biti prikazan u subotu, 20. travnja, u 19 sati, u Dokukinu KIC.
vrijeme: 20.04.2013. 19 h
mjesto: Zagreb, KIC, Preradovićeva 5
url: http://www.jff-zagreb.hr/

Film 'Marš živih' donosi priču o posljednjoj generaciji ljudi koji su preživjeli Holokaust, a koji putuju u Poljsku s tisućama tinejdžera iz cijeloga svijeta. Oni kreću na 'marš živih', na putovanje prisjećanja, kako bi posjetili memorijalna područja Holokausta, od Auschwitza do Birkenaua. Snimljen u Brazilu, Njemačkoj, Poljskoj, Izraelu i Sjedinjenim Američkim Državama, film predstavlja dirljivu priču o nadi preživjelih da će uspjeti prenijeti svoju prošlost i sjećanja na Holokaust sljedećim generacijama.

Pratimo preživjele i tinejdžere iz Sao Paula, Los Angelesa i Berlina na njihovu emotivnom putovanju dok se suočavaju sa strahotama prošlosti te vjerom i nadom u posjet Izraelu na 60. obljetnicu njegove državnosti. Film donosi suvremen i jedinstven pogled na Holokaust, uz upečatljive i nikad prije viđene prizore koncentracijskih logora. 'Marš živih' govori o nužnosti i važnosti očuvanja sjećanja na Holokaust, referirajući se također na aktualne genocide diljem svijeta.

Projekcija dokumentarca 'Marš živih' održat će se u subotu, 20. travnja, u 19 sati, u Dokukinu KIC, Preradovićeva 5. Cijena ulaznice je 20 kn.

Program JFF EDU_DOX započeo je u studenom prošle godine, projekcijom filma 'Posljednji let Petra Ginza', a cilj je jednom mjesečno u Dokukinu KIC prikazivati dokumentarce koji na različite načine progovaraju o Holokaustu i/ili promiču toleranciju, a prikazani su na prošlogodišnjem Festivalu židovskog filma.

Sedmo izdanje Festivala židovskog filma održat će se od 19. do 25. svibnja. Novi ciklus programa JFF EDU-DOX započet će najesen.