radionica, kolonija

Laubina školica: Oblikovnica


vrijeme: 17.02.2012. - 24.05.2012.
prijava: 17.02.2012.
mjesto: Zagreb; Lauba, Baruna Filipovića 23a

U Laubi, od 17. velječe, započinje radionica 'Oblikovnica', namijenjena djeci osnovnoškolskog uzrasta. Održavati će se svakog petka u 18,45 sati, do 24. svibnja. Na radionici će osnovnoškolci raditi na primjerima iz fundusa Zbirke Filip Trade, a voditelji su Aneta Mudronja i Tomislav Pletenac. Prijave se primaju do 17. veljače.

Što je sve umjetnost? Jesu li to samo predmeti koje nalazimo u muzejima i galerijama? Ili je ona i dio naše svakodnevice? Zašto nam je vrlo često suvremena umjetnost nerazumljiva i nejasna? Umjetnost je oduvijek tražila načina da govori svijetu u kojem se stvara. Pa tako i danas. Stoga smatramo kako se ne radi o tome da je umjetnost udaljena od naših svakodnevnih problema.

Ona nam samo daje drugačiji pogled na njih. Kako bi mogli razumjeti takav pogled moramo se otvoriti drugačijem načinu mišljenja koje će svakom od nas omogućiti da stvori svoj odnos s umjetničkim djelom. I zapamtite; nema krivih pokušaja, ne učite slikati, crtati ili izrađivati kipove, učite se zabavljati i eksperimentirati!


Prijave se primaju do petka 17. veljače. Za više informacija kontaktirati na info@lauba.hr i +385 (0)1 630 2115.

Aneta Mudronja i Tomislav Pletenac dio su NoThing Production grupe koja se bavi istraživanjem suvremene umjetnosti u kontekstu svakodnevnog života i praksi. Svoja istraživanja i radove koriste za koncipiranje radionica, predavanja i umjetničkih projekata. Jedan od važnijih elemenata je edukacija kojoj je u fokusu prenošenje teorijskih i istraživačkih koncepata. Do sada su osmislili radionice koje su bile dijelom projekata Hura arhitektura, Prostor i ja te Vizura aperta.

Sudjelovanje u radionicama se naplaćuje. Radionica se održava jednom tjedno tijekom tri mjeseca, od kraja veljače do kraja svibnja, cijena za 12 susreta (24 školska sata) iznosi:
Jednokratno plaćanje 10% popusta: 1440 kn
Četiri rate: 1600 kn (mjesečno 400 kn)
Djeca članova Laube 20% popusta : 1280 kn
Djeca koja su članovi Laube (tarifa moja obitelj je član laube) 30% popusta: 1120 kn
 

(M.K., 20.01.2012)