Preskočite na glavni sadržaj

''Iz dječjeg crteža'' - multimedijalni solo koncert u ZPC-u (Odgođeno!)

''Iz dječjeg crteža'', multimedijalni solo koncert u koreografiji i izvedbi Stošije Zrinski, održat će se 11., 12. i 13. travnja, s početkom u 20,30 sati, u Zagrebačkom plesnom centru. (Odgođeno!)
vrijeme: 11.04.2013. 20,30 h
mjesto: Zagreb; Zagrebački plesni centar, Ilica 10
url: http://www.plesnicentar.info/

Koreografija, izvedba, izrada videa i snimak: Stošija Zrinski

Solo koncert je kolaž različitih plesnih solo izvedbi i video uradaka autorice nastalih u različito vrijeme. Poveznica različitih tema sola i videa očituje se u autoričinom nadahnuću u konkretnim i jednostavnim motivima koji se mogu pronaći u dječjim crtežima. Od tuda proizlazi i naslov solo koncerta ''Iz dječjeg crteža''.

Motivi koje pronalazimo u dječjim crtežima često su vedrih i živih boja, koje razveseljavaju čovjeka. Puni su svakojakih detalja i odišu zadovoljstvom i dobrim. Želja autorice je da i sama predstava bude takvog ozračja.

Autorica pronalazi nadahnuće, izazov i zadovoljstvo u oživljavanju, odnosno animaciji predmeta namijenjenih za igru i kreaciju poput kolaža, igračaka, plastelina i drugih. Također voli istraživati kako obični predmeti iz naše svakodnevnice kroz video kameru postaju nešto sasvim drugo.

Cijena ulaznica: 40 kn (redovna cijena), 25 kn (cijena s popustom za studente, umirovljenike, profesionalne plesače, polaznike tečajeva plesa u ZPC-u)