Preskočite na glavni sadržaj

'Gangster te voli' u programu kanadskog festivala Hot Docs

Međunarodna premijera dokumentarnog filma 'Gangster te voli' Nebojše Slijepčevića održat će se na kanadskom festivalu dokumentarnog filma Hot Docs, čije se 20. izdanje održava u Torontu od 25. travnja do 5. svibnja.
vrijeme: 25.04.2013.
mjesto: Zagreb, Croatia
url: http://www.cirkus.hr/

Dokumentarni film Nebojše Slijepčevića 'Gangster te voli' svoju će međunarodnu premijeru imati na Hot Docsu, najvećem i najvažnijem festivalu dokumentarnog filma u Sjevernoj Americi, u popratnom programu World Showcase. Radi se o programu u kojem će biti prikazana 32 dugometražna dokumentarna filma iz čitavog svijeta kao kanadske, svjernoameričke ili internacionalne premijere. Festival Hot Docs sastoji se od filmskog programa, konferencija i sajma (marketa), a njegovo prošlogodišnje izdanje ostvarilo je rekordnu posjećenost od 165,000 gledatelja i filmskih profesionalaca.

'Gangster te voli' premijerno je prikazan na ZagrebDoxu, gdje je osvojio i HT nagradu publike, a skraćena verzija filma u trajanju od 58 minuta prošli je tjedan emitirana i na renomiranoj televizijskoj kući ARTE. Gledatelji u Njemačkoj i Francuskoj još ga uvijek mogu pogledati na VOD-platformi ARTE +7, gdje ga je u proteklih tjedan dana vidjelo 9048 gledatelja (od čega polovicu čine Francuzi, a polovicu Nijemci) te su ga ocijenili prosječnom ocjenom od 4,84 od mogućih 5,00.

'Gangster te voli' dokumentarni je film o Nedjeljku Babiću, bračnom posredniku iz Imotskog koji već godinama spaja samce iz Hrvatske i inozemstva. Film prati njegove pokušaje da pronađe muža 35-godišnjoj Bugarki i samohranoj majci Maji te da oženi 40-godišnjeg zidara Marina koji je uvjeren da ga ni jedna žena ne bi mogla poželjeti.

Nebojša Slijepčević na filmu je radio kao redatelj i snimatelj, scenarij potpisuje s Vanjom Jambrović, koja je ujedno i producentica filma, a montažu s Ivom Kraljević. Film je nastao u produkciji Restarta i Fade Ina te u koprodukciji sa Subcultura Films iz Rumunjske, tvrtkom Kloos and Co. iz Njemačke i televizijskim kućama ZDF / ARTE iz Njemačke. Film je također sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

Jubilarno, 20. izdanje festivala Hot Docs održat će se od 25. travnja do 5. svibnja u Torontu u Kanadi, a više informacija o programu potražite na ovoj poveznici.

Izvor: HAVC