Preskočite na glavni sadržaj

Petar Popijač / Biti očima drugog

 Petar Popijač / Biti očima drugog
U Galeriji Vladimir Bužančić Centra za kulturu Novi Zagreb, u ponedjeljak, 25. ožujka, u 20 sati, otvara se izložba Petra Popijača 'Biti očima drugog'. Izložba se može razgledati do 16. travnja.
vrijeme: 25.03.2013. 20,00
mjesto: Zagreb; Galerija Vladimir Bužančić, Trg Narodne zaštite 2
url: http://www.czk-novi-zagreb.hr
Uniforma, Vrelo života, Zid i Aplauz četiri su rada realizirana kao skulpture i kiparsko ambijentalne instalacije. Na četiri različita načina i u četiri različita materijala, autor promišlja društvene odnose, detektirajući socijalne obrasce i emocije  koji ih uvjetuju. Isto tako poziva i promatrača da prepozna sebe, postavljajući pritom pitanja o vlastitom odnosu prema okolini, identitetu i komunikaciji s drugima.


Petar Popijač rođen je 1988. u Varaždinu. Nakon završene Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću u Zaboku upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, gdje je na Odsjeku za kiparstvo magistrirao 2012. u klasi prof. Slavomira Drinkovića. Radi kao slobodni umjetnik i pohađa doktorski studij kiparstva na ALU u Zagrebu pod mentorstvom prof. Petra Barišića. Član je HDLU-a Zagreb. Dobitnik je više nagrada.
Više o izložbi - ovdje.