Preskočite na glavni sadržaj

The Intercultural City Step by Step

Vijeće Europe objavilo je novi praktični vodič za primjenu urbanih modela interkulturalne integracije - The Intercultural City Step by Step. Knjiga nije osmišljena smo kao priručnik, već i kao podsjetnik za potporu gradovima u stvaranju njihovih smjernica.
Većina zemalja Europe i diljem svijeta suočava se s izazovima međunarodnih migracija i integracija manjina. To se uglavnom odnosi na gradove koji bi trebali oblikovati i implementirati politike za poticanje povezanosti unutar zajednica te pretvaranje kulturne raznolikosti u faktor razvoja a ne prijetnje.

Vodič je osmišljen za političare koji vode gradove te praktičare koji žele učiti na primjeru pilot projekta Interkulturalni gradovi kojeg vodi Vijeće Europe i Europska komisija kako bi razvijali interkulturalni pristup upravljanju i integriranju raznolikosti. Pristup je izgrađen na temelju iskustava više desetaka stvarnih gradova koji su redizajnirali svoje politike i preoblikovali svoje uprave kako bi osigurali jednake mogućnosti te ostvarili raznolike prednosti.

The Intercultural City Step by Step preporuča korake i mjere koji bi trebalo poduzeti kako bi se pomoglo u razvoju interkulturalne strategije te nadzirala njena implementacija. Izdanje ujedno ilustrira elemente navedene strategije s analitičkim pitanjima, prijedlozima i primjerima iz prakse u različitim europskim gradovima.

Pretpostavlja se da bi svaki grad koji kreće u program Interkulturalnih gradova, kao pouzdan i kompetentan za kreativno stvaranje općih koncepata i akcija, mogao primijeniti znanja sadržana u ovom Vodiču.

Više