Preskočite na glavni sadržaj

Fade In-ova radionica za mlade 'Jump Cut!' u Vinkovcima

Radionicu osnova dokumentarnog filma i televizijskog novinarstva 'Jump Cut! – Mladi, mediji, aktivizam' u veljači i ožujku 2013. godine provest će Fade In u suradnji s Udrugom ljubitelja filma 'RARE' Vinkovci. Radionica je besplatna i prima 15 djevojaka i mladića u dobi od 15 do 18 godina (5 do 8 učenika iz jedne škole). Zainteresirani mogu saznati više o ovom projektu na filmskoj radionici u Gradskom muzeju Vinkovci u Noći muzeja, 25. siječnja.
vrijeme: 25.01.2013.
mjesto: Vinkovci
url: http://filmfestivaldorf.com/

Kroz sudjelovanje u programu polaznici će naučiti osnove novinarskog istraživanja, filmskog jezika i dramaturgije te se upoznati s osnovama snimanja i montaže. Također, polaznike će se kroz rad u radionicama (igranje uloga, timski rad, vježba 'Tko sam ja?', gledanje dokumentarnih filmova, diskusije, istraživanje itd.) poticati da prepoznaju i prihvate specifičnosti vlastitog i tuđih identiteta, osvijeste predrasude koje generiraju strah i nasilje, kritički promišljaju okolinu u kojoj žive, artikuliraju uočene probleme i analiziraju ih te da uočeni problem razlože u formi audiovizualnog djela (reportaže, video dokumenta).

Radionicu će voditi redateljica, scenaristica i tv urednica Martina Globočnik, snimatelj i montažer Lovro Čepelak, novinarka Željka Kovačević, redatelj Miroslav Sikavica, drugi suradnici Fade In-a u te članovi Udruge ljubitelja filma 'Rare' Vinkovci.

Fantastično Dobra Institucija – Fade In neprofitna je organizacija osnovana s ciljem izrade dokumentarnih i namjenskih filmova te TV formata s fokusom na teme civilnog društva i promociju njegovih vrijednosti. Od 2004. godine Fade In je proveo 50-ak edukativnih radionica videoaktivizma, novinarstva i dokumentarnog filma u Hrvatskoj i regiji. Udruga već 12 godina uspješno surađuje s Hrvatskom radiotelevizijom gdje redovito emitira priloge vezane uz civilno društvo i njegove vrijednosti. Također, Fade In je osvojio brojna priznanja za svoj rad, a između ostalog, tri puta je u posljednjih deset godina dobio Nagradu za najboljeg producenta (Dani hrvatskog filma 2003., 2007. i 2012.).