Preskočite na glavni sadržaj

Poduzetnički inkubator u Šibeniku

Grad Šibenik je dobio 230 000 eura iz natječaja u projektu IPA-South-East Europe pod nazivom Dragulj, a odnosi se na revitalizaciju stare gradske jezgre.
mjesto: Amsterdam, Netherlands
url: http://www.ickamsterdam.com/
Riječ je o uspostavi svojevrsnog centra, 'inkubatora' u kojem će se raditi razvojni planovi za staru gradsku jezgru. U centru bi se obrazovali poduzetnici koji će se za valorizaciju programa vezanih za kulturnu baštinu koristiti modernim tehnologijama.

Projekt je, prema riječima Petra Mišure, pročelnika gradskog Odjela za gospodarstvo i razvoj, talijanska 'izmišljotina', sjedište je u gradu Peruggia, a u projektu su se zajedno našli Grčka, Bugarska, Albanija, Rumunjska, Italija i Hrvatska.

Prostor centra bit će po svoj prilici na Starom pazaru. Bit će to mjesto na kojem bi se trebala naći sva relevantna dokumentacija vezana uz staru gradsku jezgru od konzervatorske do poduzetničke, odnosno mjesto na kojem će biti objedinjene apsolutno sve informacije i podaci o svemu što poduzetnike može zanimati u tom prostoru.

Odnosno, svi koji žele bilo što raditi u staroj gradskoj jezgri pod uvjetom da koriste nove, kreativne tehnologije – imat će svoj centar na Starom pazaru.

U dogledno vrijeme bit će raspisan i natječaj, a do tada novcem EU-a – riječ je o 230 000 eura bit će uređen prostor, napravljena analiza postojećeg stanja i pripremljena dokumentacija. Jordanka Grubač, Slobodna Dalmacija