Preskočite na glavni sadržaj

HDLU – izložbe, filmovi i otvoreni atelje

Povodom Noći muzeja ‘13, u petak, 25. siječnja, u tri izložbena prostora te u klubu HDLU-a mogu se razgledati izložbe, pogledati zanimljivi eksperimentalni filmovi domaćih autora, a u sklopu otvorenih ateljea pratiti tehnike i procesi nastajanja umjetničkih djela.
vrijeme: 25.01.2013.
mjesto: Zagreb; Hrvatsko društvo likovnih umjetnika, Trg žrtava fašizma bb
url: http://www.hdlu.hr
U Galeriji Prsten bit će otvorena međunarodna izložba kustosica Branke Benčić i Lorene Tadorni pod nazivom 'Clueless. geometrije nesporazuma', kojom smo ugostili radove domaćih i inozemnih umjetnika: Bettine Cohnen, Felipea Aguila, Giulie Caira, Alena Floričića, Vlatke Horvat, Cecilie Lundqvist, Marka Lulica, Raa Di Martina, Babette Mangolte, ProvMyze, Renate Poljak, Ane Prvacki, Gorana Škofića, Marka Tadića i Magde Tothove.

U Galeriji PM gostuje umjetnik, teoretičar umjetnosti i publicist Vladimira Dodiga Trokuta, koji će ovom prilikom predstaviti svoja djela, ali i djela svojih suvremenika te ćete imati priliku zaviriti u mističan i primamljiv svijet umjetnosti i pogledati dva filma koja objašnjavaju tko je i što je Vladimir Dodig Trokut.

Galerija Bačva povodom ove Noći muzeja, postaje mjesto otvorenih ateljea, gdje ćete imati priliku vidjeti kako nastaju umjetnička djela iz područja grafike, kiparstva, lončarstva i grafita.

U suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti u Zagrebu prezentirat će se odsjek Grafika i Kiparstvo. Grafičari će zajedno sa svojim profesorima prezentirati tehniku linoreza na papiru i tkanini, dok će studenti i profesori Odsjeka za kiparstvo prezentirati klesarske tehnike i alate izrađujući na licu mjesta skulpturu u drvetu.

Leo Đud na lončarskom kolu izrađivat će sitne uporabne predmete od gline, dok će Dejan Kljun na licu mjesta modelirati kroki portrete u glini. Galerija Siva i ovom će prilikom predstaviti radove grafitera te ćete uz izložene, prethodno nastale radove moći vidjeti i radove nastale na licu mjesta.

U suradnji s Hrvatskim filmskim savezom ove godine povodom Noći muzeja Klub HDLU pretvorit će se u malo kino eksperimentalnih filmova domaćih autora: Ivana Ladislava Galete, Zlatka Kopljara, Toma Gotovca, Sandre Sterle, Borisa Greinera, Marijana Crtalića, Gorana Trbuljaka, Vlaste Žanić, Zdravka Mustaća, Dalibora Martinisa, Nicole Hewitt i Željka Kipkea.

Sve umjetnine nastale u otvorenim ateljeima moći ćete kupiti po simboličnim cijenama, a u ponudi po vrlo povoljnim cijenama bit će i katalozi u nakladi HDLU-a i plakati s velikih izložbi kao što su izložba Laibach Kunst, Surogat Stvarnosti, izložba Mirona Milića i druge.