susret

Ivana Simić Bodrožić gošća Bookvice


vrijeme: 28.11.2011. u 21 sat
mjesto: Split, klub Quasimodo

U ponedjeljak, 28. studenog, s početkom u 21 sat, u splitskom klubu Quasimodo, održat će se još jedno druženje u okviru književnog programa Bookvica, i to ovoga puta s popularnom književnicom mlađe generacije Ivanom Simić Bodrožić.

Gošća će predstaviti publici svoj poetski i prozni rad, a osim književnih tema razgovor će se dakako, s obzirom na nedavno obilježenu tragičnu obljetnicu, dotaknuti i Vukovara nekada i sada te prognaničkog iskustva koje je oblikovalo i samu autoricu i njezino pisanje. Kako je Ivana Simić Bodrožić u javnosti već poznata po tome da je spremna javno, bez dlake na jeziku progovoriti o škakljivim pitanjima, kao što su politika, kava s predsjednikom,  predstavljanje hrvatske književnosti u inozemstvu i slično, vjerujemo da će posjetitelji uživati u zanimljivoj večeri, u kojoj će i sami moći postavljati pitanja, a pružit će im se prilika i da osvoje nagrađivani roman 'Hotel Zagorje'.

Voditeljica Bookvice je Patricija Vodopija.

Ivana Simić Bodrožić rođena je 1982. godine u Vukovaru. Za zbirku poezije Prvi korak u tamu dobila je 2005. godine nagradu Goran za mlade pjesnike kao i nagradu Kvirin. Godine 2010. objavila je prvi roman 'Hotel Zagorje', koji je iste godine nagrađen Kiklopom za prozno djelo godine.
 

(D.H.F., 24.11.2011)