Preskočite na glavni sadržaj

Hrvatska fotografija okom Petera Knappa

U Muzeju za umjetnost i obrt, u četvrtak, 17. siječnja, u 19 sati, otvara se izložba 'Hrvatska fotografija okom Petera Knappa'. Knapp je u suradnji s Marijom Tonković, muzejskom savjetnicom za fotografiju u MUO, sačinio  svoj autorski izbor kojim se hrvatska fotografija predstavila na festivalu Hrvatske u Francuskoj Croatie, la voici. Izložba ostaje otvorena do 3. ožujka.
vrijeme: 17.01.2013. 19,00
mjesto: Zagreb; Muzej za umjetnost i obrt, Trg maršala Tita 10
url: http://www.muo.hr
Peter Knapp je karizmatični umjetnički direktor francuskog časopisa Elle, suradnik prestižnih publikacija poput Vogue, The Sunday Times, Stern, umjetnički fotograf, dizajner i pedagog te vrsni poznavatelj hrvatske fotografije.

Istoimenu izložbu u Cité International Des Arts u Parizu vidjelo je tisuće posjetitelja, a 15.000 čitatelja Beaux-Arts, jednog od najčitanijih i najutjecajnijih umjetničkih magazina, dobilo je katalog izložbe.

Kroz ovu 'izvoznu' kulturnu uspješnicu publika će u Muzeju za umjetnost i obrt imati prilike vidjeti antologijske fotografije Toše Dabca, Đure Janekovića, Milana i Slavke Pavić te Mladena Tudora koje se stilski ulančavaju u opću europsku i svjetsku povijest fotografije, dok će suvremenost hrvatske fotografije biti prikazana kroz djela Borisa Cvjetanovića, Ivana Faktora, Marka Ercegovića i Jelene Blagović. Filmovi iz serijala Fotografija u Hrvatskoj Hrvatske televizije nadopunjavaju ovaj pregled.