predstava

'Moj sin samo malo sporije hoda' – premijera u ZKM-u


vrijeme: 26.11.2011. 20 h
mjesto: Zagreb; Zagrebačko kazalište mladih, Teslina 7

Praizvedba drame 'Moj sin samo malo sporije hoda' Ivora Martinića, u režiji Janusza Kice, održat će se 26. studenog, u 20 sati, u Zagrebačkom kazalištu mladih.

Predstava 'Moj sin samo malo sporije hoda', po dramskom tekstu istaknutoga mladog dramatičara Ivora Martinića, progovara o složenosti obiteljskih odnosa. U središtu obiteljske komedije su majka i sin, no i cijela lepeza zamršenih obiteljskih odnosa koji se isprepliću tijekom proslave Brankova dvadeset i petog rođendana. Prebrižna majka koja se fokusira na svojeg sina, dementna baka, otkačena teta i njezin zbunjeni muž... samo su neki od protagonista ove predstave. U njoj ćete svjedočiti o svim onim  nerazumijevanjima, neslaganjima, generacijskom srazu, bračnim razmiricama o koje se i sami spotičete svakodnevno u životu. Osnovno je pitanje što ga postavlja ova tragikomedija, kako prihvatiti Drugog odnosno drugačijeg, onoga kojeg volimo i onoga kojem ne možemo ili ne znamo pomoći? 'Moj sin samo malo sporije hoda', ocrtava sve zgode i nezgode odrastanja, zaljubljivanja, neuzvraćenih i uzvraćenih ljubavi,  bolesti kućnih ljubimaca, mladenačkih i staračkih zaluđenosti... sve ono što nas svakodnevno prati u životu.

U predstavi 'Moj sin samo malo sporije hoda' glume: Ksenija Marinković, Vedran Živolić, Sreten Mokrović, Lucija Šerebedžija, Doris Šarić Kukuljica, Damir Šaban, Urša Raukar, Krešimir Mikić, Jadranka Đokić i Goran Bogdan.

Scenografiju potpisuje Slavica Radović Nadarević, kostimografiju Doris Kristić, dok je glazbu skladao Frano Đurović.

Ostale izvedbe predstave su na programu 27. i 29. studenog, te 18., 20., 23., 27. i 28. prosinca u 20 sati.(R.P.B., 21.11.2011)