Preskočite na glavni sadržaj

'Istočno od (k)raja' u Art radionici Lazareti

U Art radionici Lazareti, u subotu, 8. prosinca, u 19 sati, otvara se izložba 'Istočno od (k)raja'.Sudjeluju Ivana Pegan Baće, Marko Ercegović, Ana Požar Piplica, Ivona Vlašić, Agata Michowska, Ivan Kuharić, Boris Cvjetanović i Tatiana Lecomte. Izložba ostaje otvorena do 18. prosinca.
vrijeme: 08.12.2012. 19,00
mjesto: Dubrovnik; Art radionica Lazareti, Frana Supila 8
url: http://www.arl.hr
'Istočno od (k)raja' u Art radionici Lazareti je izložbeno-umjetnička akcija Art radionice Lazareti i Kuće Bukovac.

Teme kojima se ovaj projekt bavi su pitanje granica i kraja, kako u smislu završetka, ruba, tako i u smislu krajolika, doma, mjesta pripadanja, odvojenosti ili udaljenosti od središta, bilo ono političko, administrativno, kulturno, osobno. Zatim pitanjima dislokacija ili izmještanja umjetničkih radova iz zatvorenih galerijskih prostora, kao i preispitivanjem  problema pripadnosti, domaćinstva, dobrodošlice, dolaska, odlaska...

Izabrana su četiri dubrovačka umjetnika – Ivana Pegan Baće, Marko Ercegović, Ana Požar Piplica i Ivona Vlašić koji su odabrali i ugostili umjetnika iz Hrvatske ili susjednih zemalja i s kojim su osmislili zajednički rad u/na lokaciji koju je odabrao umjetnik-domaćin, a nalazi se istočno od grada Dubrovnika, na području Župe dubrovačke i Konavala. U subotu, 8. prosinca, od 12 do 15 sati, u Hotelu Grand u Kuparima svoj zajednički projekt/umjetničku akciju predstavit će Ivana Pegan Baće i Agata Michowska.