izložba

Tina Gverović i Siniša Ilić na skupnoj izložbi u Poljskoj


vrijeme: 14.10.2011. - 20.11.2011.
mjesto: Poljska; Bialystok, Galeria Arsenal

U Galeriji Arsenal u poljskom gradu Bialystoku, danas, 14. listopada, otvara se skupna izložba 'Life in the Forest', na kojoj sudjeluju i umjetnici Tina Gverović i i Siniša Ilić. Kustosica izložbe je Rael Artel, a izložba ostaje otvorena do 20. studenoga.

Izložba problematizira pozicije autora aktivnih u polju suvremene umjetnosti koji žive i rade na periferijama svojih zemalja ili kulturnih konteksta. Cilj izložbe nije okupiti radove realizirane u različitim kontekstima provincije već kritički reflektirati fenomen umjetničkih praksi nastalih na marginama svjetova (umjetnosti), na lokacijama koje su često udaljene od gradova pa i od civilizacija uopće.


Nastavljajući s radom na tematikama skorašnjih radova, fokusiranim na konfuziju, zatočenost, gustoću, autori Tina Gverović i Siniša Ilić  se fokusiraju na relevantne problematike koje nas okružuju na svakodnevnoj razini, osjećajući bitnim da je u ovom, suvremenom trenutku, orijentiranom klasifikaciji i preciznoj birokraciji formiranoj na točnim podatcima, pravi trenutak baviti se mikro promjenama.

Na izložbi sudeluju  Jakup Ferri (Priština, Kosovo / Amsterdam) Laura Garbštienė (Litva), Paweł Grześ (Poljska), Tina Gverović (Dubrovnik, Hrvatska / London, UK) & Siniša Ilić (Beograd, Srbija), Tanja Muravskaja (Estonia), Kaspars Podnieks (Latvija), R.E.P. group (Ukrajina), Silja Saarepuu & Villu Plink (Estonija), Sener Özmen (Turska).

(M.K., 14.10.2011)