Preskočite na glavni sadržaj

Goethe-Institut Kroatien: radionica za mlade dizajnere

Goethe-Institut Kroatien poziva studente grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija, kao i sve zainteresirane dizajnere da se prijave na radionicu '(Ne)vidljive knjige', pod vodstvom njemačkog dizajnera Andreasa Töpfera koja će se u sklopu Sajma knjige u Istri održati u Puli u srijedu, 5. prosinca od 14 do 18 sati. Online-prijave otvorene su do 19. studenog.
vrijeme: 05.12.2012. 14,00 - 18,00
prijava: 19.11.2012
mjesto: Pula;
url: http://www.goethe.de/ins/hr
Goethe-Institut Kroatien i 'Sa(n)jam knjige u Istri' organiziraju i pokrivaju troškove prijevoza autobusom iz Zagreba kao i jedno noćenje. Povratak u Zagreb je 6. prosinca u jutarnjim satima. Poželjno je da svatko donese svoje računalo i primjerke dosadašnjih grafičkih radova, projekata, ideja.

Radionica '(Ne)vidljive knjige' namijenjena je dizajnerima zainteresiranima za oblikovanje grafičkih rješenja knjiga od koncepta do provedbe s naglaskom na pitanja koja postavljaju izdavači i tržište knjiga. Polazeći od različitosti vrsta knjiga i konteksta u kojem one nastaju polaznici radionice će na primjerima vlastitih radova komentirati rješenja i moguće predloške budućih radova.

Andreas Töpfer studirao je dizajn u Burg Giebichenstein Halle, na Kunsthochschule Berlin-Weißensee i na Royal College of Art u Londonu. Od 2000. godine radi kao samostalni dizajner, VJ, umjetnik i umjetnički direktor, između ostaloga i za izdavačku kuću kookbooks. Živi i radi u Berlinu.

Osim radionice, na Sajmu knjige u Istri u srijedu,  5. prosinca od 12 do 13.30 sati, Goethe-Institut Kroatien organizira okrugli stol '(Ne)vidljive knjige'  na temu dizajna knjiga, pozicioniranja na tržištu kao i preživljavanja malih izdavača.  Na okruglom stolu uz hrvatske sugovornike sudjeluju gosti iz Njemačke: pjesnikinja i izdavačica Daniela Seel i dizajner Andreas Töpfer iz izdavačke kuće kookbooks. Njih će dvoje u sklopu programa Sajma u 20.00 sati izvesti poetski performance (Ne)vidljva poezija.