radionica, kolonija

Radionica: Hackteria DIY biolab


vrijeme: 21.10.2011. - 23.10.2011.
prijava: 18.10.2011.
mjesto: Zagreb; I’MM_ hacklab (likovna radionica pored dvorane MM), Savska 25
organizator: Kultura promjene

Radionica Hackteria DIY biolab, pod vodstvom znanstvenika i biohakera Marca Dusseillera aka dusjagr, održat će se od 21. do 23. listopada u hacklabu novo osnovanog Media laba I’MM_ (likovna radionica pored MM dvorane) u Studentskom centru, u Zagrebu. Prijave za sudjelovanje primaju se do 18. listopada.

Kotizacija: 100 kn
Broj polaznika: 12 max (samo uz prethodno plaćenu kotizaciju)
Ciljana publika: hakeri, umjetnici, znanstvenici, DIY entuzijasti, učitelji, amateri
Radionica nema dobnih ograničenja!

Raspored:

21.10., petak, 20:00 sati
- ugodan i opušten razgovor za one koji žele čuti, ali ne i raditi vode Marc Dusseiller aka dusjagr (Otvoreni kod biološke umjetnosti), Deborah Hustić aka body pixel (Scientific couture - nosiva tehnologija u kontekstu bioarta)

22. i 23. 10., subota i nedjelja
- dva dana fokusiranog rada na biohakiranju, cjelodnevni program s početkom u 12 sati i minimalnim završetkom u 18 sati, u nedjelju navečer prezentacija u 20 sati.

O radionici: Upoznavanje s jednostavnim metodama biohakiranja, uradi-sam biologijom i kreativnim metodama umjetničkih i znanstvenih sučelja s fokusom na živim sustavima. Kako izgraditi generativnu laboratorijsku infrastrukturu koristeći hakiranu elektroniku i recikliranu bijelu tehniku iz vaše kuhinje. Uvid u biološku percepciju vremena i skala, metode kulture tkiva i izrada nakita od bakterija. Bio-digitalno sučelje živućih sistema prema otvorenom kodu i open-source hardware-u.

Dr. Marc Dusseiller aka dusjagr je znanstvenik i predavač u područjima mikro i nanotehnologije, biohaker i umjetnik. U svojem radu kombinira znanost, umjetnost i edukaciju - DIY. Upravo su brojne radionice njegov prepoznatljiv znak kojima kombinira lo-fi elektroniku, glazbu i robotiku. Do sada je snimio cijeli niz kratkih filmova vezanih uz DIY metode u biologiji, te trenutno najviše radi na razvoju izvedbenih aspekata biološke znanosti kroz projekt Hackteria. Do sada je organizirao i sudjelovao u stvaranju programa brojnih renomiranih novomedijskih festivala: Dock18, Room for Mediacultures, diy* festival, Kiblix 2011 Maribor, Ars Electronica, itd. Predsjednik i suosnivač društava Swiss Mechatronic Art Society, SGMK (Zurich) i Hackteria mreže.

Prijave za sudjelovanje primaju se do 18.10.2011. u ponoć, na e-mail: imm.medialab@gmail.com, s naznakom: Prijava za Hackteria radionicu. Polaznici se mole da napišu o sebi nekoliko rečenica i zašto žele sudjelovati na radionici.

I'MM_ je novo-osnovani Media lab u Zagrebu kao dio programa Kulture promjene pri SC-u // smješten je u likovnoj radionici unutar kompleksa kultne MM dvorane // nastaje kao rezultat uspješne radionice 'Artduino predstavlja Arduino'.

I'MM_ se sastoji od tri platforme: a) hacklab - radiona, b) otvorene vikend radionice s domaćim i internacionalnim instruktorima / hakerima / umjetnicima, c) media lab (teorija i kustoske prakse, predavanja međunarodnih predavača u području novih medija)

Detaljnije na Facebook stranici: http://www.facebook.com/pages/IMM_/212853258734971?sk=info
Malo o povijesti projekta ovdje: http://www.body-pixel.com/2011/10/05/hey-people-we-got-a-space/
http://www.body-pixel.com/2011/04/20/artduino-zagreb-workshop%e2%80%93an-overview/
Intervju s Marcom Dusseillerom možete pročitati ovdje: http://www.body-pixel.com/2011/06/01/interview-with-marc-dusseiller-hackteria-org-part-1-on-diybio-and-nanotechnology/

(I.P., 10.10.2011)