predstavljanje, predavanje, tribina, koncert

Bečki tjedan u Opatiji


vrijeme: 19.09.2011. - 25.09.2011.
mjesto: Opatija

Bečki tjedan u Opatiji, u sklopu kojega će do 25. rujna biti održani humanitarni Bečki bal, humanitarni koncert, tjedan bečke kuhinje, okrugli stol o kulturnom turizmu i druga događanja, počeo je u ponedjeljak u Opatiji.

Manifestacija je počela Tjednom bečke kuhinje u restoranu 'Sveti Jakov' u kojem će tradicionalna bečka jela i slastice pripremati bečki kuhar Bernhard Koenig. On je radio u nekima od najboljih bečkih restorana i hotela, a posebna ponuda tradicionalnih bečkih slastica priređena je u opatijskim kavanama Palme, Imperial, Wagner i Grand.

Okrugli stol o temi kulturnog turizma u organizaciji Agencije za europske integracije održat će se 23. rujna, a isti dan na terasi hotela Kvarner, u organizaciji opatijskog Lions cluba, održat će se humanitarni program 'Na valovima bečkog orkestra, valcera i pjenušca'.

Najavljeni su degustacija pjenušaca, ples i nastup plesne škole 'Schmidtschlaeger' te koncert 'Original Wiener Strauss Capelle'.

Humanitarni Bečki bal, koji organiziraju gradovi Opatija i Beč, održat će se u Kristalnoj dvorani hotela 'Kvarner' 24. rujna, a na otvorenju bala nastupit će bečka plesna škola 'Schmidtschlaeger' uz orkestar 'Original Wiener Strauss Capelle'. (Hina)

(R.P.B., 20.09.2011)