natječaj

Natječaj za nagradu 'Ovca u kutiji' za najbolju hrvatsku slikovnicu


prijava: 26.09.2011..

'Knjiga u centru', organizator književno-likovne nagrade 'Ovca u kutiji', za najbolju slikovnicu objavljenu u Republici Hrvatskoj, raspisuje natječaj za slikovnice čiji su i tekst i ilustracije prvi put objavljene u razdoblju od siječnja 2010. godine do rujna 2011. godine. Rok za prijavu je do 26. rujna.

Slikovnice moraju biti izvorno napisane na hrvatskom jeziku i objavljene kod domaćeg nakladnika. Ilustracije smiju biti djelo umjetnika iz drugih zemalja ukoliko su naslikane prema originalnom tekstu izvorno napisanom na hrvatskom jeziku. Slikovnice mogu biti namijenjene bilo kojoj čitateljskoj dobi. Pri procjeni kvalitete pazit će se podjednako na kvalitetu teksta i na kvalitetu ilustracija, a osobito na povezanost i nadopunjavanje tih dvaju elemenata. Natječaj je javan, a slikovnice se u pet primjeraka šalju na adresu: Knjiga u centru, P. Heruca 4, 10000 Zagreb.
 
Slikovnice mogu poslati i nakladnici i autori a one trebaju stići na navedenu adresu najkasnije do 26. rujna. Uz knjige potrebno je poslati kontakt adresu, telefon i e-mail adresu nakladnika i autora. Stručni prosudbeni odbor dodijelit će nagradu autoru najbolje slikovnice. Nagrada se sastoji od skulpture 'Ovca u kutiji'.

Dječji žiri dodijelit će nagradu 'Ovca u kutiji' dječjeg žirija. Nagrade će se dijeliti u sklopu Interlibera 2011. o čemu će svi autori i nakladnici biti obaviješteni. Knjige poslane na natječaj se ne vraćaju.

(M.K., 08.09.2011)