susret

Lipovljanski susreti 2011.


vrijeme: 26.08.2011. - 28.08.2011.
mjesto: Lipovljani

Lipovljanski susreti 2011., manifestacija tradicije i kulture nacionalnih manjina Hrvatske, održat će se od 26. do 28. kolovoza, a središnji program u subotu obuhvaća okrugli stol o pitanjima manjinske politike i bogat kulturno-umjetnički program.

Susreti, koji se održavaju pod visokim pokroviteljstvom hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, počinju sutra navečer zabavnim programom, a u subotu će se za okruglim stolom razgovarati o dvadeset godina manjinske politike u Republici Hrvatskoj te o nacionalnim manjinama u uvjetima ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju.

U subotu će u parku ispred Općinske vijećnice biti cjelodnevna prezentacija starih obrta, narodnih nošnji i običaja nacionalnih manjina, a navečer će se posjetiteljima pjesmom, plesom i običajima predstaviti dvadeset kulturno-umjetničkih društava nacionalnih manjina iz svih krajeva Hrvatske. Susreti završavaju u nedjelju sportskim programom.

Državni tajnik u Ministarstvu turizma Željko Lenart i načelnik općine Mario Ribar potpisali su danas ugovor o pokroviteljstvu tradicionalne  manifestacije  Lipovljanskih susreta kojim to ministarstvo za ovogodišnje susrete osigurava 60 tisuća kuna.

Lipovljanski susreti, nakon 20-godišnje stanke, obnovljeni su prošle godine radi oživljavanja najveće manifestacije kulture, jezika i stvaralaštva nacionalnih manjina u Hrvatskoj. (Hina)

Program Lipovljanskih susreta 2011.

(R.P.B., 26.08.2011)