radionica, kolonija

Split: radionica 'Upoznaj cara Dioklecijana'


vrijeme: 21.08.2011. 17,00
mjesto: Split; Muzej grada Splita, Papalićeva 1
organizator: Muzej grada Splita

U sklopu manifestacije Dani Dioklecijana 2011., u nedjelju, 21. kolovoza s početkom u 17 sati, u Muzeju grada Splita, održava se edukativna radionica 'Upoznaj cara Dioklecijana'. Broj sudionika je ograničen te je potrebna prethodna najava.

Edukativna radionica je namijenjena prvenstveno roditeljima i djeci od 3. do 13. godine, ali i svim drugim posjetiteljima koji na interaktivan i zabavan način žele doznati zanimljivu priču o rimskom caru koji je sagradio palaču iz koje je nastao grad Split.

Gdje se rodio Dioklecijan, kako je živio i zašto se baš ovdje odlučio skrasiti i provesti ostatak života, zašto je Dioklecijanova palača jedinstveni spomenik kulture u svijetu, samo su neka od pitanja na koja ćete dobiti odgovor u Muzeju grada Splita. U muzejskoj radionici će sudionici radionice pomoću gipsanih kalupa izrađivati novčiće s likom cara Dioklecijana koje će svatko moći ponijeti kući.

Broj sudionika je ograničen. Sve informacije dostupne su na recepciji Muzeja grada Splita i na telefon 021 360 171 te Facebook stranici Muzeja grada Splita.

(M.K., 19.08.2011)