Preskočite na glavni sadržaj

Izložba slika Željka Uremovića u Trogiru

Danas, 11. rujna s početkom u 20 sati, u Atriju Muzeja grada Trogira, otvara se izložba slika 'Trogirske vizije i snovi' Željka Uremovića. Izložba ostaje otvorena do 22. rujna.
vrijeme: 11.09.2012. 20,00
mjesto: Israel
url: http://www.masterclasses.org.il/
Željko Uremović svjestan je vremena u kojemu živi i zato mu se čini da je u raščlambi, kao i u poistovjećenju općeg i pojedinačnog, jedino dobrota - božji dar što ga naše nervozno svakodnevlje tako neminovno truni - lozinka za prolaz u prostore posvećenja bivajući i onom presudnom kohezijskom snagom koja svim pozitivnim silnicama života omogućuje da ostanu na okupu i zbijene pripomognu cjelini u njezinu stremljenju prema boljitku.

Stoga Željko Uremović, slikar koji zrači optimizmom, bezgranično i trajno vjeruje u dobrotu i životne radosti koje u ovim turbulentnim i bremenitim vremenima nije baš lako dohvatiti te ih čini čimbenikom svojeg ljudskog i umjetničkog djelovanja i umijeća, i pokretačem svih svojih izmaštanih i zbiljskih svjetova čije granice razmiče ili poništava uspostavljanjem samosvojnog likovnog idiolekta.

Željko Uremović rođen je 1957. godine u Vinkovcima. Slikarstvo je diplomirao na Akademji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1982. godine, u klasi profesora Raoula Goldonija. Samostalno je počeo izgladati 1985. godine. Održao je preko 20 samostalnih izložbi u Hrvatskoj, te u Njemačkoj, Nizozemskoj i u Francuskoj, Svicarskoj, Italiji i Austriji. Član International Christian Media Congress (ICMC) od utemeljenja u Sheffieldu, U.K. 1991. godine. Od 1987. godine djeluje kao samostalni umjetnik.