Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj za neobjavljenu priču & naslovnicu

Povodom 145. godišnjice Gradske knjižnice Trogir raspisana su dva natječaja: za neobjavljenu priču, koji će rezultirati objavom rođendanske zbirke priča, te za naslovnu fotografiju zbirke priča 'Priča se (p)o gradu'.
url: http://gkt.hr
Fotografije namijenjene naslovnici zbirke priča 'Priča se (p)o gradu' mogu slati svi koji su fotografirali Trogir i trogirske motive bez obzira na vremenski period – vrijeme kada je fotografija nastala. Ne postoje dobna, spolna, vjerska, nacionalna ili druga ograničenja vezana uz sudjelovanje na Natječaju.

Tema fotografija je 'Trogir' – trogirski motivi, trenutci, događaji, ljudi... Maksimalan broj poslanih fotografija može biti 5. Fotografije se šalju isključivo elektroničkim putem na adresu fotonatjecaj.2012.gkt@gmail.com.

Uz fotografije u rezoluciji određenoj ovim pravilnikom, sudionici su dužni poslati osobne kontakte: ime, prezime, adresu, kontakt telefon/mobitel i adresu elektroničke pošte.

Rok za slanje fotografija istječe 5. listopada 2012.

Tehnički kriteriji odabira fotografija za naslovnicu zbirke priča:
- sve fotografije moraju biti snimljene isključivo fotografskim aparatom;
- najmanja moguća rezolucija mora biti 2000px po kraćoj stranici fotografije;
- fotografije mogu biti crno bijele ili u boji, a dostavljaju se u digitalnom jpg/jpeg formatu;
- fotografije moraju biti poslane u datoteci koja sadrži ime autora, prezime autora i redni broj fotografije, primjerice Knjižica_Knjižić_1.jpg.

Fotografiju za naslovnicu zbirke priča 'Priča se (p)o gradu' odabrat će Biljana Gaurina. Pobjednička fotografija, kao i ostale zapažene fotografije bit će izložene u prostorima Gradske knjižnice Trogir, od 15. studenog 2012. do 15. prosinca 2012. godine.

Projekt izdavanja zbirke priča 'Priča se (p)o gradu' pokrenut je s ciljem poticanja stvaralaštva na način koji uključuje njegovanje i razvijanje pisane riječi sa zavičajnom (trogirskom) tematikom. Ne postoje dobna, spolna, vjerska, nacionalna i druga ograničenja u vezi sa sudjelovanjem u Natječaju za neobjavljenu priču koji raspisuje GKT. Jedini je uvjet da autori/ce pišu na hrvatskom jeziku, pri čemu je dozvoljeno pisanje na dijalektu, korištenje žargona, razgovornog jezika i sl.

Tema priče je slobodna, no uvjet je da se barem jednom u priči spomene Trogir /osoba iz Trogira / osoba iz trogirske povijesti / događaji koji su se odvijali u Trogiru / neka od trogirskih legendi, znamenitosti, posebnosti i sl.

Priče se šalju elektroničkom poštom na adresu prica.2012.gkt@gmail.com s naznakom (naslovom) 'Za natječaj za neobjavljenu priču'. Uz priču koju prijavljuje, sudionik je dužan poslati kratku biografiju (maksimalno 10 redaka).

Rok za slanje priča istječe 15. listopada 2012.

Kriteriji odabira:
- u priči mora biti spomenut grad Trogir (na način da bude mjesto radnje priče, ili da su spomenute neke znamenitosti grada Trogira, ili da su spomenuti ljudi iz suvremenog Trogira ili njegove prošlosti, da su likovi Trogirani i sl.)  – važno je u priči imati neku poveznicu s Trogirom i trogirskim motivima;
- priča se na adresu elektroničke pošte prica.2012.gkt@gmail.com šalje naslovljena u obliku: Ime_Prezime_Naslov priče.doc ili Ime_Prezime_Naslov priče.docx;
- priča treba biti duljine do 10 kartica teksta (pisanog na računalu u MO Word-u, oblikom slova Times New Roman, veličina 12, prored 1,5).

Za potrebe odabira priča koje ulaze u zbirku priča 'Priča se (p)o gradu' formiran je tročlani žiri u sastavu Katica Belas, Dunja Kalilić i Sanda Marlais Buble. Žiri će pristigle priče dobiti šifrirane te im imena i prezimena autora neće biti poznata. Žiri će se u izboru priča za zbirku voditi kriterijima originalnosti, kreativnosti, maštovitosti...

Priče koje zadovolje uvjete propisane Natječajem i budu odabrane žiriranjem bit će objavljene u zbirci priča 'Priča se (p)o gradu'“ i predstavljene u Gradskoj knjižnici Trogir 15. studenog 2012. godine.

Ukoliko odaziv na Natječaj bude premalen, zbirka se neće izdati u tiskanom obliku već samo u elektronskom, na stranicama www.gkt.hr, a predstavljanje autora i njihovih uradaka će se održati istog datuma kao što je to predviđeno u slučaju objavljivanja zbirke.