Preskočite na glavni sadržaj

Novi Ganz Novi Festival poziva na dvije radionice

Novi Ganz Novi Festival organizira dvije radionice: Kustoske razmjene/promjene, pod vodstvom nizozemske kustosice Joanne van der Zanden, te Digitalna botanika i analogno-generativni dizajn, pod vodstvom austrijskih multimedijskih umjetnika Martina Lorenza i Woeishi Leana te biologa Christiana Anicha. Prijave za sudjelovanje primaju se do 16. odnosno 17. rujna 2012.
mjesto: Zagreb; SC, Savska 25
url: http://www.sczg.unizg.hr
Radionica Kustoske razmjene/promjene održava se pod vodstvom nizozemske kustosice Joanne van der Zanden i uz sudjelovanje kulturnih radnika europske mreže Apapnet, od 21. do 23. rujna u Klubu SC u Studentskom centru, u Zagrebu.

Cilj ove radionice je stimuliranje kritičke razmjene (i promjene) kulturnih programa i projekata između voditelja projekata raznih kulturnih organizacija, a kako bi se između njih naučile, kopirale, prenamijenile i rekontekstualizirale pa i dalje razvile glavne analize slučaja. Radionica je usmjerena na praktične i kustoske razmjene i bit će fokusirana na međusobnu razmjenu eksperimentalnih projekata.

Radionica je besplatna, no, broj polaznika je ograničen.
Ciljana publika: studenti kazališne produkcije, povijesti umjetnosti, muzikologije te srodnih područja, umjetnici, mladi kulturni menadžeri i kustosi.

Prijave za sudjelovanje primaju se do 17.09.2012. u ponoć, na e-mail: edukultura.sc@gmail.com, s naznakom: Prijava za radionicu Kustoske razmjene/promjene. Polaznici se mole da napišu nekoliko rečenica o sebi kao i zašto žele sudjelovati na radionici.

Radionica ‘Digitalna botanika i analogno-generativni dizajn’ pod vodstvom austrijskih multimedijskih umjetnika Martina Lorenza i Woeishi Leana te biologa Christiana Anicha, održava se 19. i 20. te 22. i 23. rujna u hacklabu Media laba I’MM_ (likovna radionica pored dvorane MM Centra).

Analogne metode dizajniranja ili generativne dizajn strategije odnedavno prolaze kroz pretjerani ortodoksni publicitet. Uradi-kod-kuće metode za ekstrahiranje botaničkih struktura, širenje spora, kristalinske difuzije za izradu fotografija kao i njihovi apstraktni digitalni algoritmi otkrivaju različite načine dolaska do sličnog vizualnog rezultata te na taj način potiču diskusiju o ukrštanju medija, potičući interdisciplinarnost u širem smislu.

Broj polaznika: optimalno 15.
Ciljana publika: učenici, studenti, umjetnici, wanna be hakeri, dizajneri, DIY entuzijasti, ljudi svih dobi spremni na učenje.

Prijave za sudjelovanje primaju se do 16.09.2012. u ponoć, na e-mail: edukultura.sc@gmail.com, s naznakom: Prijava za radionicu Digitalna botanika. Polaznici se mole da napišu o sebi nekoliko rečenica i zašto žele sudjelovati na radionici.