najave

Noć punog miseca 2011/ Zadar


vrijeme: 07.08.2011. - 13.08.2011.
mjesto: Zadar

Noć punog miseca tradicionalni je festival kulture, hrane i običaja zadarskog kraja. Program manifestacije ove se godine po prvi puta produžava i na tjedan uoči kolovoške noći punog mjeseca, od 7. do 12. ovoga mjeseca. Centralno događanje 11. noći punog miseca bit će upriličeno 13. kolovoza, od 16 sati, na zadarskoj Rivi. 
 
Na noć punog mjeseca usred ljeta svjetla na Zadarskoj rivi se gase, kako bi se pokazao mjesec u svojoj punoj raskoši i zasjao u svom pravom sjaju. Riva je osvjetljena bakljama i svjetlom svijeća, a brodovi se pretvaraju u ploveće štandove na kojima se nude jela spravljena od svježih riba i školjaka iz zadarskog akvatorija. Privremene konobe poslužuju najraznolikija tradicionalna jela, od ninskog Šokola do smokava, sira, rakije i ostalih lokalnih delicija.

Prezentiraju se i zadarski otoci, te lokalni folklor i običaji.

Čitav tjedan trajanja manifestacije na Zadarskoj rivi će se u večernjim satima održavati zabavni programi i koncerti, u sklopu 'Dalmatinskog mista' radit će dalmatinska konoba, a bit će organizirana i ponuda proizvoda raznih izlagača iz cijele Hrvatske. (Izvor: TZ Zadar)

(D.H.F., 04.08.2011)