Preskočite na glavni sadržaj

Sinjsko kulturno ljeto 2012.

Kulturno umjetničko središte Sinj i ove godine, u okviru manifestacije Dani alke i Velike Gospe, pripremio je raznovrstan program Sinjskog kulturnog ljeta - izložbe, promociju romana, koncerte i filmske projekcije.
 
vrijeme: 14.07.2012.
mjesto: Sinj
Program se otvara u subotu, 14. srpnja, u Galeriji Sikirica, izložbom slika Ivana Maleša Baje, jednog od najintrigantnijih sinjskih likovnih umjetnika koji živi i radi na relaciji Komiža-Sinj.

U srijedu, 18. srpnja, u Alkarskim dvorima biti će promocija romana 'Na međama najdaljnijim' autorice Jagode Šimac koja živi i radi u Švicarskoj. Roman prati sudbinu nekoliko sinjskih obitelji u dane velike opsade alkarskog grada 1715.g.

U galeriji Galiotović 28. srpnja izlagati će akademski slikar iz Splita Vladimir Davidenko, a u nedjelju, 29. srpnja, na utvrdi Kamičak održat će se koncert klasične glazbe ansambla Musicus movens. Zanimljivo je to što ansambl izvodi glazbu nastalu u doba povijesne bitke pod Sinjem 1715.g., a program je realiziran u suradnji s Turističkom zajednicom grada Sinja.

Na dan čoje u subotu, 4. kolovoza, u 12 sati, u galeriji Sikirica otvara se izložba 'Sinj - pogled na stvaranje jednog grada', najznačajniji kulturni projekt ove godine u Sinju. Autorice izložbe koja se pripremala gotovo godinu dana su voditeljica galerije Sikirica Dragana Modrić i kustosica Daria Brković, a kroz eksponate biti će prikazan razvoj građanskog Sinja s početka XX stoljeća.

U ponedjejak, dan iza Alke (6. kolovoz) KUS će počastitit sugrađane jazz koncertom Denise Jannah group, međunarodnog jazz kvarteta koji predvodi pjevačica Denise Jannah, a na bubnjevima je legenda domaće jaz i rock scene Ratko Divjak. Koncert će se održati na sinjskoj pijaci (Trgu kralja Tomislava) u 21 sat.

I za kraj, 8. i 9. kolovoza, na Gradskom bazenu bit će upriličeno Kino Mediteran, projekt Festivala mediteranskog filma Split kojim će biti prenesen dio programa i atmosfere s ove manifestacije. U okviru Sinjskog kulturnog ljeta biti će i prikazan film Cesta duga godinu dana u sklopu završnice Filmske tribine Vizualna kultra za građane koji je tijekom proteklih mjeseci u galeriji Sikirica vodio Rino Efendić.

Vidi i:
Dani Alke i Velike Gospe 2012.