Preskočite na glavni sadržaj

Fast Forward / Lana Stojićević - Dvoboj

U utorak, 3. srpnja, u 20 sati, u Galeriji umjetnina u Splitu, u nastavku programa 'Utorkom u Galeriji - Fast Forward', izložbom 'Dvoboj' predstavlja se Lana Stojićević, studentica druge godine diplomskog studija Odsjeka za slikarstvo u klasi profesora Deana Jokanovića Toumina, a svojim kustoskim i kritičkim radom izložbu će popratiti studentica treće godine povijesti umjetnosti Lana Beović.
vrijeme: 03.07.2012. 20,00
mjesto: Split; Galerija umjetnina Split, Kralja Tomislava 15
Riječ je o četvrtoj, posljednjoj izložbi ljetnog ciklusa izložaba pod nazivom Fast Forward koji se prema konceptu muzejskog savjetnika Bože Majstorovića i akademskog slikara Vedrana Perkova realizira u suradnji Galerije umjetnina, Kolosijeka H6 (vannastavni program Odsjeka za povijest umjetnosti, Filozofskog fakulteta u Splitu) i Umjetničke akademije u Splitu. Radi se o nizu jednodnevnih izložaba na kojima će svoje radove predstaviti mladi umjetnici i umjetnice, mahom studenti završnih godina studija na UMAS-u.

Kustoske poslove i pomoć pri koncipiranju i realizaciji izložbenog nastupa preuzimaju studenti Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Splitu. Izvrsna je to prilika da se mlađe generacije neposredno upoznaju s načinom rada i funkcioniranja muzejsko-galerijskog prostora te da se okušaju u  kustoskom i kritičkom radu. To je ujedno i poticajna poruka da je Galerija umjetnina njihov legitiman i prirodan prostor komunikacije.

Lana Stojićević se galerijskoj publici predstavlja izložbom pod nazivom Dvoboj. Koristeći se tehnikom ručnog veza, odnosno goblena, i pritom ju spajajući sa nekonvencionalnim suvremenim motivima, autorica kroz devet djela ukazuje na problematiku valoriziranja marginaliziranih umjetničkih medija te kompleksnih rodnih odnosa u društvu, politici i samom umjetničkom svijetu.