Preskočite na glavni sadržaj

Julian Rachlin i prijatelji' od 6. do 8. rujna u Dubrovniku

Ovogodišnji 12. festival 'Julian Rachlin i prijatelji' održat će se u Dubrovniku od 6. do 8. rujna i donosi tri koncerta komorne glazbe na svojim tradicionalnim pozornicama u Kneževom dvoru i u Jezuitskoj crkvi.
vrijeme: 06.09.2012.
mjesto: Dubrovnik
url: http://www.rachlinandfriends.com
I ove godine festival će ugostiti najpriznatije umjetnike iz svijeta komorne glazbe. Tako će 6. rujna uz Juliana Rachlina nastupiti Mischa Maisky, Sophia Rachlin, Torleif Thedeen, Boris Browtsyn i Lawrence Powers, koji će izvesti djela Johanna Sebastiana Bacha, Dmitrija Shostakovicha i Franza Schuberta.

Dubrovačkoj publici 7. rujna predstavit će se dvoje uglednih svjetskih lokalnih solista - američki bariton Thomas Hampson i austrijska mezzosopranistica Angelica Kirchschlager koji će prvi put nastupiti na festivalu u iznimnom večeri 'Lieder' kompozicija, uz glasovirsku pratnju Itamara Golana.

Na završnoj večeri, 8. rujna u programu će nastupiti dugogodišnji sudionici festivala 'Julian Rachlin i prijatelji' - uz Juliana Rachlina i Itamar Golan, Mischa Maisky, Daniel Ottensamer i Radek Baborak, a na programu su djela Johannesa Brahmsa, Antonina Dvoraka i Ludwiga van Beethovena.
(Hina)