x ostalo

Novi izvor informacija o studiranju u inozemstvu


vrijeme: 25.05.2011.
organizator: Institut za razvoj obrazovanja (IRO)

Institut za razvoj obrazovanja pokrenuo je novi internetski servis - Facebook zajednicu 'Želim studirati u inozemstvu' koja će svaki dan predstaviti obavijesti, savjete i video sadržaje vezane uz studiranje u inozemstvu te omogućiti zainteresiranima postavljanje pitanja obrazovnim savjetnicima i studentima koji imaju iskustvo studiranja u inozemstvu.
 
Nova Facebook zajednica 'Želim studirati u inozemstvu' je najnoviji servis Instituta za razvoj obrazovanja (IRO) koji predstavlja platformu na kojoj će svi zainteresirani za studiranje u inozemstvu moći saznati korisne informacije o mogućnostima mobilnosti.

Zajednica će donijeti obavijesti o stranim sveučilištima i studijskim programima, o natječajima za stipendije, o iskustvima studenata kao i korisne informacije vezane za standardizirane testove potrebne za studij u inozemstvu. Svi članovi Facebook zajednice moći će postavljati pitanja obrazovnim savjetnicima IRO-a, alumnijima i uključiti se u raspravu s ostalim članovima zajednice, što predstavlja novitet u korištenju društvenih mreža za svrhu obrazovnog savjetovanja u Hrvatskoj.
 
Institut za razvoj obrazovanja je nevladina i neprofitna organizacija koja od 1999. godine besplatno informira i savjetuje studente i učenike o mogućnostima studija u inozemstvu, s posebnim naglaskom na SAD i Europu. 

(D.H.F., 25.05.2011)