Preskočite na glavni sadržaj

PLURAL+ Youth Video Festival 2012

PLURAL+ Youth Video Festival 2012 poziva mlade između 9 i 25 godina iz cijelog svijeta da pošalju svoje kratke video uratke u trajanju od 1 do 5 minuta, te na taj način podijele svoje misli, iskustva, mišljenja, pitanja i prijedloge o temama migracije i različitosti. Video je potrebno poslati do 1. srpnja 2012.
prijava: 01.07.2012
url: http://pluralplus.unaoc.org
PLURAL+ Youth Video Festival potiče mlade na istraživanje tema migracija, različitosti, društvene inkluzije…. a predstavlja zajedničku inicijativu koju su pokrenuli United Nations Alliance of Civilizations i International Organization for Migration. Mreža okuplja više od 50 partnerskih organizacija koje podržavaju kreativne napore mladih te distribuiraju video radove širom svijeta.

Od 2009. sudjelovalo je preko 400 kandidata iz 63 zemlje. Pobjednički radovi prikazivani su na desecima festivala, u kinima te emitirani na televizijama u čitavom svijetu.

Video koji žele prijaviti trebao je nastati nakon siječnja 2010., a ukoliko nije na engleskom jeziku, mora imati engleske titlove. Međunarodni žiri dodijelit će nagrade u tri dobne kategorije: 9 – 12, 3 – 17, 18 – 25 godina. Sva tri pobjednika dobit će po 1000 američkih dolara nagrade.

Za sudjelovanje potrebno je poslati sljedeće materijale:
- popunjenu i potpisanu prijavnicu, uključujući i potpis roditelja, staratelja, nastavnika ukoliko je kandidat maloljetan;
- DVD rada s naznačenim imenom autora i engleskim nazivom (napisano na DVD-u);
- ako kandidat ne šalje DVD, već video uradak objavljuje na Internetu, potrebno je poslati mail na plural@unaoc.org, sa sljedećim podacima: naziv rada, ime autora, web adresa / link za preuzimanje video uratka, kontakt email.

Prijavu poslati na:
PLURAL+
United Nations – Alliance of Civilizations
Chrysler Building
405 Lexington ave, 5th Floor
New York, NY 10174 USA,
Phone: +1 212-457-1796